Δήμος Διονύσου: Μεγάλη ενεργειακή επένδυση – Αναβαθμίζεται το δίκτυο φωτισμού με συστήματα «Smart Cities»

Στην ενεργειακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Δικτύου Δημοτικού Φωτισμού με συστήματα «Smart Cities», προχωρά ο Δήμος Διονύσου.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αποφάσισε την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 την έγκριση της Μελέτης και των Όρων Διακήρυξης του Ηλεκτρονικού Ανοιχτού Διεθνούς Διαγωνισμού για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων & Εφαρμογές Smart Cities, με Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμο Διονύσου».

Η εκτιμώμενη αξία της Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών (ΣΠΥ), που θα συναφθεί για διάρκεια 12 ετών, ανέρχεται (χωρίς το δικαίωμα προαίρεσης) στο ποσό των 5.057.197,40 € ενώ συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος προαίρεσης (έως 50%) ανέρχεται στο ποσό των 7.585.796,10 € (μαζί με το ΦΠΑ 24%).

Το σύνολο της προσδιοριζόμενης δαπάνης για την αποπληρωμή της Ενεργειακής Αναβάθμισης, καλύπτεται από τα εφαρμοζόμενα Τέλη Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου. Δίνεται επίσης δικαίωμα ρήτρας αναθεώρησης της ΣΠΥ που θα υπογραφεί, με βάση το άρθρο 132, παρ. 1, περίπτωση α, του ν. 4412/2016.

Η αναβάθμιση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός) του Δήμου Διονύσου, σε συνδυασμό με τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του συνολικού κόστους λειτουργίας, θα επιτευχθεί με:

– Την εγκατάσταση 9.025 νέων Λαμπτήρων / Φωτιστικών / Προβολέων σύγχρονης τεχνολογίας, στο σύνολο της γεωγραφικής έκτασης του Δήμου, με βάση την αντιστοίχιση που δίδεται στη Μελέτη και με δεδομένο την επίτευξη ισοδύναμου επιπέδου φωτισμού.

– Τη λειτουργία «Συστήματος Τηλελέγχου – Τηλεχειρισμού & Ελέγχου Ενέργειας.

–  Σύστημα περιοδικής και επεμβατικής συντήρησης μέσω Η/Υ (μεθοδολογία καταγραφής βλαβών, ιεράρχηση, προγραμματισμός αποκατάστασης, έλεγχος αποκατάστασης, reporting, και στατιστική παρακολούθησης).

–  Αξιοποίηση του Συστήματος Τηλελέγχου – Τηλεχειρισμού και ελέγχου ενέργειας, για την εγκατάσταση απαραίτητων υλικών και λογισμικού για τη λειτουργία εφαρμογών Smart Cities.

Το όφελος για το Δήμο και τους πολίτες

–  Εξοικονόμηση ενέργειας.

–  Μεγάλη μείωση των δαπανών λειτουργίας και συντήρησης.

–  Μηδενικό κόστος για το δημότη.

– Μηδενικό κόστος για το Δήμο Διονύσου.

– Μηδενική επιβάρυνση τελών.

– Διαμοιρασμός του οφέλους στην ανταποδοτικότητα (μείωση τελών σε ευπαθείς ομάδες, νέα έργα επέκτασης φωτισμού κλπ).

– Το κόστος για την αντικατάσταση, την τοποθέτηση και τη συντήρηση των φωτιστικών θα καλύπτεται από τη μείωση κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος.

– Το έργο θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του φωτισμού και στη μείωση των ανθρακούχων εκπομπών με θετικές συνέπειες στο περιβάλλον.

– Η  εκτιμώμενη μείωση του κόστους λειτουργίας του συστήματος οδοφωτισμού υπολογίζεται περίπου στο μισό της σημερινής δαπάνης. Ειδικότερα μετά την υλοποίηση της επένδυσης αναμένεται να ανέλθει στο 44,4% , δηλαδή περίπου στο μισό της σημερινής δαπάνης (ωφέλεια για το Δήμο 6.658.124 €).

– Παράλληλα ο Δήμος θα μηδενίσει το κόστος συντήρησης για το Δίκτυο Οδοφωτισμού.

Διαβάστε περισσότερα:

Δήμος Αμαρουσίου: Προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας – Υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων μέχρι 30 Απριλίου

Nobacco: Δωρεά εξοπλισμού πυρόσβεσης στον Δήμο Πεντέλης

Δήμος Βριλησσίων: Βραβεύτηκε για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων

Πληκτρολόγησε και πάτα enter για αναζήτηση

vupu.gr Θέλεις να λαμβάνεις ενημερώσεις και να μαθαίνεις πρώτος όσα συμβαίνουν στα Βόρεια Προάστια;
Απόρριψη
Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις