Στη δωρεά εξοπλισμού πυρόσβεσης, στο Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης, προχώρησε η ΝΟΒΑCCO, εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Η παράδοση και παραλαβή του εξοπλισμού έγινε σε συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας με την Αντιδήμαρχο Πεντέλης Αναστασία Κοσμοπούλου, την Υπεύθυνη Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης και υπεύθυνη εθελοντών πυροσβεστών Κέλλυ Διακομανώλη, παρουσία μελών του Κλιμακίου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης.

Η δωρεά περιλαμβάνει 20 αντιπυρικές στολές πολλαπλών στρώσεων ελληνικής κατασκευής, 50 γάντια πυροσβέστη, 50 ειδικές μάσκες προσώπου και 100 άλλα μέσα ατομικής προστασίας των εθελοντών πυροσβεστών.

Αποτελεί δε υλοποίηση της πρωτοβουλίας που ανακοίνωσε η NOBACCO  -μετά τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού στην Αττική, την Εύβοια και την Πελοπόννησο– για τη διάθεση όλων των εσόδων από τις αγορές μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος την εβδομάδα 9-13/8/2021, με σκοπό την ενίσχυση ομάδων εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντών πολιτικής προστασίας.

Ομάδα εθελοντών πολιτικής προστασίας από τη NOBACCO

Επίσης η ελληνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει τη συγκρότηση ομάδας εθελοντισμού με εργαζόμενους της NOBACCO, οι οποίοι θα εκπαιδευθούν από ειδικευμένους εθελοντές του Κλιμακίου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, σε αντικείμενα όπως η δασοπυρόσβεση, η παροχή πρώτων βοηθειών και η χρήση πυροσβεστήρων κ.α.

Στο πλαίσιο αυτό όποιος εργαζόμενος επιθυμεί θα μπορεί να συμμετέχει στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Σώματος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης, όταν θα παρίσταται ανάγκη, σύμφωνα με τις ενημερώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (πρόληψη και αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινόμενων, δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί κτλ).

Οι εθελοντές της NOBACCO θα συμμετάσχουν επίσης σε δράσεις για την αποψίλωση και τον καθαρισμό δασικών περιοχών του Πεντελικού Όρους.

Διαβάστε περισσότερα:

Ρομά vs Αστυνομικών: Ποδοσφαιρικός αγώνας κατά του ρατσισμού στο Χαλάνδρι

Δήμος Βριλησσίων: Βραβεύτηκε για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων

Αλλαγή ώρας 2022: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια