Ομόφωνα ο Δήμος Διονύσου τάχθηκε κατά των λατομικών εργασιών στο Πεντελικό Όρος.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφέρει εκφράζει:

«Την πλήρη αντίθεσή όλων των κατοίκων στην προσπάθεια επιχειρηματικών συμφερόντων να πραγματοποιήσουν ένα ακόμη περιβαλλοντικό έγκλημα, λειτουργώντας μέχρι τώρα με την ανοχή της Κυβέρνησης και εφόσον αυτή τελεσφορήσει με την κάλυψή της, η οποία θα εκφραστεί με όλα τα νόμιμα μέσα και εργαλεία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

-Την απόφασή μας να αγωνιστούμε με κάθε πρόσφορο και δυναμικό τρόπο για την προστασία ενός εκ των τελευταίων πνευμόνων πρασίνου στην Αττική, καθώς και για το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά μας στη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

-Τη γνωστοποίηση προς όλους όσοι εμπλέκονται ενεργά ή και παθητικά στην επικείμενη περιβαλλοντική καταστροφή και δεν συντάσσονται στο δίκαιο αγώνα μας ότι θα υποστούν, και ιδιαίτερα τα πολιτικά πρόσωπα, τις ανάλογες συνέπειες (π.χ. personae non gratae).

Επίσης, ο Δήμος Διονύσου, ενόψει της συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου του ΥΠΠΟΑ, την Τετάρτη 9 Μαρτίου, με θέμα «Έγκριση ή μη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της δραστηριότητας εκμετάλλευσης λατομείου μαρμάρων σε δημόσια δασική έκταση εμβαδού επιφανείας 243.810,90 τ.μ., από τη Μεγαλιθική ΑΒΕ, στη θέση Βαθειά Χούνη Άνω Ραπεντώσας, Δ.Ε. Διονύσου, Δήμου Διονύσου, Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, Περιφέρειας Αττικής», θα παρασταθεί και θα υποβάλει υπόμνημα ευελπιστώντας στην απόρριψη της ΜΠΕ, πράξη την  οποία έχει ήδη δεσμευθεί ότι θα επικυρώσει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

«Ο κοινός αγώνας μας κατά των λατομείων είναι σε πλήρη εξέλιξη και στο τέλος θα είναι νικηφόρος. ΟΧΙ ΣΕ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΚΟΙΛΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΟΡΟΥΣ» σημειώνει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε περισσότερα:

Σίμος Ρούσσος (Χαλάνδρι): Αυλαία στο εξωφρενικό καθεστώς που επικρατούσε στα κυλικεία του Δήμου

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Social Media: Πως συνδέονται με την κατάθλιψη – Πόσο αυξήθηκε η χρήση τους κατά την πανδημία