Ξεκίνησε εχθές, Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, η τρίτη και τελευταία φάση απογραφής του πληθυσμού, η οποία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου.

Η τελευταία φάση αφορά στους πολίτες που μέχρι σήμερα δεν προχώρησαν σε απογραφή για οποιοδήποτε λόγο, ενώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), θα μπορεί να διενεργηθεί είτε με Ηλεκτρονική Αυτοαπογραφή, είτε διά ζώσης, είτε τηλεφωνικά.

Πώς θα γίνει η απογραφή

Ο πολίτης εισέρχεται στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ www.statistics.gr και καταχωρεί στην ειδική εφαρμογή τον ταχυδρομικό κώδικα και τη διεύθυνση της κατοικίας του. Στη συνέχεια είναι διαθέσιμες για την απογραφή του οι εξής επιλογές:

Ηλεκτρονική Αυτοαπογραφή

• Ο ενδιαφερόμενος πολίτης λαμβάνει από την εφαρμογή νέο «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» που αντιστοιχεί στην κατοικία του. Με τον τελευταίο και τον κωδικό του στο taxisnet μπορεί μέσω της ψηφιακής πύλης του δημοσίου τομέα www.gov.gr να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού του. Με την οριστική υποβολή του ερωτηματολογίου, ο πολίτης λαμβάνει Βεβαιωτικά Απογραφής.

Απογραφή διά ζώσης ή τηλεφωνικά

• Ο ενδιαφερόμενος πολίτης λαμβάνει από την εφαρμογή στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση και τηλέφωνο) με την αρμόδια Εποπτεία της περιοχής όπου βρίσκεται η κατοικία του.

• Κατά την επικοινωνία του με την Εποπτεία, μπορεί είτε να απογραφεί τηλεφωνικά είτε να προσέλθει σε χώρο της περιοχής του και να απογραφεί μέσω συμπλήρωσης εντύπου ερωτηματολογίου, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης δίδονται στον ενδιαφερόμενο πολίτη και στα μέλη του νοικοκυριού του τα Βεβαιωτικά Απογραφής.

Σημειώνεται ότι συμμετοχή στην Απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων και δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, ενώ δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Απογραφή πολιτών Δήμου Διονύσου

Από την πλευρά του, ο Δήμος Διονύσου, θέλοντας να διευκολύνει τους πολίτες που θα επιλέξουν την προσωπική συνέντευξη για την απογραφή τους, επισημαίνει ότι θα μπορούν να προσέλθουν στην παρακάτω διεύθυνση:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (ΕΠΟΠΤΕΙΑ 82, ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ)

ΤΗΛ.: 210 8161683 (εσωτερικό 2), 210 8161693 (εσωτερικό 2)

ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ 49

Τ.Κ. 14568 ΚΡΥΟΝΕΡΙ

Ώρες προσέλευσης 09:30 – 18:00

Διαβάστε περισσότερα

Αερολέσχη Μεσογείων: Με 5 πληρώματα και 2 αεροπλάνα στους αγώνες Γενικής Αεροπορίας και Προσγειώσεων Ακριβείας

Ενοικιάσεις ακινήτων: Σε ποιες περιοχές των Βορείων Προαστίων εκτινάχθηκαν οι τιμές (πίνακες)

Άγχος στην 3η ηλικία: Πώς μπορούμε να το μειώσουμε βάσει του μοντέλου βάσει λογικοθυμικής συμπεριφορικής θεραπείας