Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διονύσου, την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, με την πρόεδρο του Συμβουλίου, Σοφία Κατσίγιαννη, να δέχεται επίθεση με σεξιστικές αναφορές, ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές.

Ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Στάικος, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Διονύσου, έκανε λόγο για «μαύρο φασισμό», ενώ για το πρόσωπο της κας Κατσίγιαννη είπε χαρακτηριστικά «βάλατε ένα αμούστακο να διευθύνει, πήγαινε σπίτι σου να ηρεμήσουμε όλοι», ενώ στη συνέχεια ακολουθεί ηχητικό εμπαιγμού.

Ο κ. Στάικος κλήθηκε από τον Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη να ζητήσει συγγνώμη από την κα Κατσίγιαννη, ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε.

Στη συνέχεια και ενώ επιχειρείται να ηρεμήσουν τα πνεύματα, δημοτικός σύμβουλος ακούγεται να λέει: «Αχ βάσανα που έχει η αγάπη».

Επί του θέματος η δημοτική Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία:

– Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση του κ.Στάικου σε βάρος της Προέδρου κ.Κατσίγιαννη καθώς και σε βάρος κάθε γυναίκας, είτε αυτή η βρίσκεται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε όχι.

– Αποκρούουμε τις απειλές του κ.Παντελόγλου που κινούνται στα όρια της δημοκρατικής εκτροπής.

– Δηλώνουμε ότι ο φασισμός είναι μια καταδικαστέα συμπεριφορά από όπου κι αν προέρχεται και δεν έχει πολιτικό ή άλλο χρώμα.

– Ξεκαθαρίζουμε ότι θα συνεχίσουμε παρά τις δυσκολίες του Νόμου της απλής αναλογικής το έργο μας για την πρόοδο του Δήμου και των δημοτών, απέναντι σε κάθε προσπάθεια τακτικισμού ή/και «πολιτικού εκφοβισμού».

– Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος παρά τις δυσκολίες και τις τρικοποδιές.

Ευτυχώς, η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται!

Ευτυχώς, όλοι κρινόμαστε!

Καλούμε το σύνολο των παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων να επανεξετάσουν τη στάση τους και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να σταματήσουν να κωλυσιεργούν. Το οφείλουν άλλωστε στους συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν θέλουν να βλέπουν το Δημοτικό Συμβούλιο να καταλήγει σε «αρένα» αλλά και σε απαράδεκτο θέαμα χαμηλής ποιότητας…

Διαφορετικά, όσοι συνεχίζουν να παρεμποδίζουν το δημοτικό έργο που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του Δήμου και των υπηρεσιών προς τους πολίτες, στο τέλος θα κριθούν και θα κατακριθούν.

Παρά την πανδημία και τις φυσικές και άλλες καταστροφές, εμείς συνεχίζουμε με έργα πνοής που θα μεταμορφώσουν την επόμενη τετραετία το Δήμο μας.

Συνεχίζουμε με ΔΥΝΑΜΗ και ΕΥΘΥΝΗ να υλοποιούμε το πρόγραμμά μας.

Απευθύνουμε ύστατο μήνυμα συμπόρευσης και συνεργασίας, τουλάχιστον απέναντι στα μεγάλα ζητήματα του τόπου μας.

Διαβάστε περισσότερα

Κακοκαιρία: Ρεκόρ 15ετίας σε βροχοπτώσεις και χιονοκάλυψης τον Δεκέμβριο

Χιόνια στην Πάρνηθα: Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθος

Εξοικονομώ 2021: Τα 10+1 δικαιολογητικά που απαιτούνται – Πως θα συμπληρώσετε την αίτηση