Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού προχωρά το καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης ανθρώπων με αναπηρίες «Βiohability – Αστικός Κήπος», στοχεύοντας στην κοινωνική – επαγγελματική ένταξη συμπολιτών μας με ειδικές ανάγκες.

Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μελών του σωματείου «Equalact social-Δράση για την Κοινωνική Ισότητα ΑμεΑ» με ενήλικες που θα μετέχουν στο πρότζεκτ.

Το ραντεβού δόθηκε στην αυλή πίσω από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τον χώρο ο οποίος, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, θα αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη βιοκαλλιέργειας, αλλά και ποικίλων άλλων δραστηριοτήτων των συμμετεχόντων με σκοπό την κοινωνική τους ενσωμάτωση, την καλλιέργεια των ατομικών τους δεξιοτήτων και την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

Όπως σημείωσε η διοίκηση, ήταν μία συνάντηση αλληλογνωριμίας των ατόμων μεταξύ τους, με γονείς κι εκπροσώπους της οργάνωσης & του Δήμου, με εμφανή τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία όλων για την έναρξη των εργασιών του κήπου.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για την υλοποίηση του προγράμματος «BIOHABILITY-Αστικός Κήπος», Μαρία Δημητριάδου-Καρασιμοπούλου, η πρόεδρος του σωματείου, Κατερίνα Γαργαλέτσιου, η ειδική παιδαγωγός Διονυσία Καβελαρά, η ψυχολόγος Μαριλένα Γερακίνη, καθώς και οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, συνοδευόμενοι από κηδεμόνες τους. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, οι δράσεις θα αναπτυχθούν σταδιακά, με τις πρώτες να αφορούν τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει η προετοιμασία του κήπου στα πρότυπα της βιοκαλλιέργειας.

Οι επόμενες κινήσεις

Στο δικό της μήνυμα, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Equalact social-Δράση για την Κοινωνική Ισότητα ΑμεΑ» σημείωσε: «Το πρόγραμμα ”Βiohability-Αστικός Κήπος για την προώθηση της κοινωνικής/ επαγγελματικής ένταξης ατόμων με αναπηρίες” ξεκίνησε με τις πρώτες συναντήσεις να μας βρίσκουν στον κήπο. Το ταξίδι μας ξεκινάει, με χρονικό ορίζοντα τους 6 μήνες, για την πρώτη αξιολόγηση και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του προγράμματος, με πυξίδα την καινοτομία για την δημιουργία ανοιχτών δομών ένταξης ατόμων με αναπηρία, και πανιά.

«Οι άνθρωποι-συνεργάτες που κινητοποιήθηκαν από το όραμα μας είναι: οι εθελοντές, οι ωφελούμενοι- συν διαμορφωτές του προγράμματος, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού και το δίκτυο των ανθρώπων, από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους επαγγελματίες, οι οποίοι με την επιστημονική τους κατάρτιση θα υποστηρίζουν ο καθένας από το γνωστικό του πεδίο την σταδιακή ανάπτυξη του προγράμματος», τόνισε το σωματείο, καταλήγοντας:

«Προορισμός το όραμα μας, η οικοδόμηση μιας κοινωνίας, της συμπερίληψης και της συμμετοχικότητας μέσω της ανάπτυξης μεθοδολογικών εργαλείων που προάγουν την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και την δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας. Αυτά κατά την άποψη μας αποτελούν δομικά στοιχεία μιας δίκαιης, ισότιμης και βιώσιμης κοινωνίας».

Για όσους-ες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ενήλικα άτομα με αναπηρία, μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 213-2002894 (Κοινωνική Υπηρεσία) και 213-2002916 ( Κέντρο Κοινότητας).

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 1.399 νέα κρούσματα και 30 θάνατοι

Αντικειμενικές αξίες ακινήτων: Ποιοι θα δουν «φουσκωμένο» το ραβασάκι του ΕΝΦΙΑ

Εμβολιασμοί: Την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους 25-29