Τον σημερινό επικεφαλής της δημοτικής ομάδας, Χρήστο Κανλή, επέλεξαν τα μέλη της «Ενότητας για τη Νέα Ιωνία», να συνεχίσει ως επικεφαλής της παράταξης και βέβαια να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος στη Νέα Ιωνία για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση:

«Η παράταξή  “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” πραγματοποίησε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, τη Γενική της Συνέλευση, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Την έναρξη των εργασιών ανήγγειλε η δημ. Σύμβουλος, Όλγα Ακιανίδου, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και καλώντας τα μέλη του προεδρείου στην έδρα.

Τα μέλη ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Όλγα Κατημερτζή, Λίλιαν Αθυμαρίτου και Σπύρος Αμανατίδης.
Το λόγο πήρε η Όλγα Κατημερτζή, η οποία αναφέρθηκε στον αποχωρήσαντα δήμαρχο και Άνθρωπο, Ηρακλή Γκότση.

Ως στενή του συνεργάτης και φίλη επί σειρά δεκαετιών, αναφέρθηκε κυρίως στο σοβαρό έργο και την ανθρωπιά του αποχωρήσαντα πρώην δημάρχου.

Το κλίμα φορτίστηκε συναισθηματικά και τα χειροκροτήματα όλων, ήταν ενθουσιώδη και παρατεταμένα σε μια κατάμεστη αίθουσα.

Η συγκίνηση όλων και του Ηρακλή ιδιαίτερα, ήταν εμφανής.

Στη συνέχεια η Λίλιαν Αθυμαρίτου, παρουσίασε έναν αναλυτικό απολογισμό των δύο δημοτικών θητειών 2011-2019 με προβολές και ομιλία, όπου αναλύθηκε το μεγάλο έργο της παράταξης, με δήμαρχο τον Ηρακλή Γκότση.

Αμέσως μετά, η Γενική Συνέλευση της Παράταξης ψήφισε με απόλυτη ομοφωνία τον επικεφαλής της δημοτικής ομάδας Χρήστο Κανλή ως το νέο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιο δήμαρχο για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο Χρήστος Κανλής πήρε το λόγο και αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, μίλησε για την ιστορία της προοδευτικής παράταξης από την εποχή του Γιάννη Δομνάκη μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα άσκησε κριτική στην τωρινή δημοτική Αρχή για τις καθυστερήσεις των σημαντικών έργων και ιδιαίτερα για το πολύ κακό κλίμα που επικρατεί στα δημοτικά συμβούλια με αποκλειστικά ευθύνη της δημάρχου.

Προσδιόρισε τον πολιτικό προσανατολισμό της παράταξης και τις προτεραιότητες για την πόλη, που είναι:

α) η θωράκιση της Κοινωνικής Υπηρεσίας ως αντίβαρο στην οικονομική κρίση
β) η συνέχιση των στάσιμων, μεγάλων τεχνικών έργων υποδομής, όπως ο υπόγειος χώρος στάθμευσης στο Ο.Τ. 150
γ) η ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στον Περισσό
δ) η απομάκρυνση των απορριμματοφόρων από το δημοτικό Στάδιο και ο σχεδιασμός ενός σύγχρονου Κολυμβητηρίου
ε) η ενδυνάμωση όλων των δημοτικών παροχών και
στ) η επικέντρωση της Δημοτικής Αρχής στην καθημερινότητα των κατοίκων της Νέας Ιωνίας, όπως άλλωστε το είχαμε καταγράψει στο πρόγραμμά μας (2019-23).

Τέλος η Γενική Συνέλευση ψήφισε ομόφωνα τη νέα Γραμματεία της παράταξης, διαβάστηκαν οι κανόνες λειτουργίας της και κατόπιν μοιράστηκαν αντίγραφά της στους παρευρισκόμενους.

Τη Γενική Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρώην δήμαρχος, Πέτρος Μπουρδούκος, ο Γιάννης Κολμανιώτης, ο Άγγελος Μελεμενής και πολλοί άλλοι ενεργοί δημότες που πρόσφεραν ως εθελοντές, κοντά μας, σε όλην την προηγούμενη περίοδο».

Διαβάστε περισσότερα:

Στις ΗΠΑ για εκπαίδευση τρεις εθελοντές του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης

Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 6 Νοεμβρίου

Δράση μίνι προληπτικού ελέγχου από το ΚΕΠ Υγείας Διονύσου