Καταγγελία κατά της δημοτικής Αρχής προχώρησε ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας, σχετικά με υπεύθυνη δήλωση που καλούνται να υπογράψουν τα μέλη των ΚΑΠΗ που θα βρεθούν στην κατασκήνωση στο Αλεποχώρι τον Αύγουστο, ότι στην περίπτωση που θα νοσήσουν με κορωνοϊό θα πρέπει να φύγουν με δικό τους μέσο ή να πληρώσουν για ιδιωτικό ασθενοφόρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – στην οποία επισυνάπτεται και η σχετική δήλωση – έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε σε όλους τους συνταξιούχους και σε όλο το λαό τη Δημοτική Αρχή της Ν. Ιωνίας η οποία ανακοίνωσε στα μέλη των ΚΑΠΗ ότι θα χρειαστεί να πληρώσουν 235 ευρώ, για την απομάκρυνσή τους από την κατασκήνωση στο Αλεποχώρι και τη μεταφορά τους στον τόπο διαμονής τους με ιδιωτικό ασθενοφόρο, σε περίπτωση που βρεθούν θετικοί στον COVID-19!
Αυτό είναι απαράδεκτο! Είναι καθήκον του Δήμου να αναλάβει με δικά του μέσα και δωρεάν τη μεταφορά σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο κρούσμα.

Η Δημοτική Αρχή πιστή στην κυβερνητική γραμμή απογειώνει με κάθε τρόπο την ατομική ευθύνη. Λέει ουσιαστικά στα μέλη των ΚΑΠΗ «εσύ κόλλησες, βρες τη λύση μόνος του κι αν δεν μπορείς πλήρωσε 235 ευρώ, εμείς νίπτουμε τας χείρας μας».

Μετά την κατακραυγή και τις αντιδράσεις, η δημοτική αρχή διαφοροποίησε το αρχικό κείμενο της υπεύθυνης δήλωσης, βγάζοντας τα 235 ευρώ αλλά αφήνοντας ότι αν αρρωστήσει κάποιος τότε πρέπει να βρει δικό του μέσο για να μετακινηθεί. Όμως αν τα παιδιά του δουλεύουν, αν έχουν πάει διακοπές, αν δεν μπορούν τότε θα πρέπει αναγκαστικά πάλι να πληρώσει. Δηλαδή το ίδιο ακριβώς!

Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε αν προκύψει κάποιο κρούσμα ή οποιοδήποτε άλλο συμβάν η μεταφορά όπου χρειάζεται να γίνει με τα μέσα που έχει ο δήμος και μάλιστα εντελώς δωρεάν»!

Διαβάστε περισσότερα:

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης η εξατομικευμένη ιατρική αντιμετώπιση του καρκίνου

Ρέθυμνο: Αναζωπύρωση της φωτιάς στον δήμο Αγ. Βασιλείου λόγω των ισχυρών ανέμων

Τουρισμός για όλους: Άνοιξε η πλατφόρμα για 200.000 δικαιούχους – Τι πρέπει να γνωρίζετε