Σε αποζημίωση όσων υπέστησαν υλικές ζημιές από πτώση δένδρων τα οποία βρίσκονταν σε κοινόχρηστους χώρους, κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης προχωρά ο Δήμος Βριλησσίων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτημα μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Δήμου Βριλησσίων, με αναγραφή στοιχείων επικοινωνίας του αιτούντα (σταθερό/κινητό τηλέφωνο, διεύθυνση email), αναφορά στον χρόνο, τον τόπο, τον τρόπο πρόκλησης της ζημίας, στις επελθούσες ζημιές και με αίτημα για αποζημίωση για τη θετική ζημία, που υπέστησαν, προκειμένου να αποζημιωθούν.

Προϋποθέσεις για την αποκατάσταση της θετικής ζημιάς (είτε σε όχημα νόμιμα σταθμευμένο σε δημοτικό χώρο είτε σε χώρους μονοκατοικιών/πολυκατοικιών) είναι:

-Η ζημία να οφείλεται σε πτώση δένδρου το οποίο είναι φυτεμένο σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο.
-Η πρόκληση της ζημίας να αποδεικνύεται από δημόσιο έγγραφο (έκθεση βεβαιώσεως από το Βιβλίο Συμβάντων της Τροχαίας ή Απόσπασμα Ημερήσιου Δελτίου Οχήματος της Άμεσης Δράσης ή βεβαίωση της Π.Υ. ή βεβαίωση από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων).
-Η ζημία δεν μπορεί να αποζημιωθεί από ασφαλιστική εταιρεία ή από άλλη πηγή.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, μετά την παραλαβή της αίτησης οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου θα επικοινωνήσουν με τον αιτούντα για να τον ενημερώσουν για τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Διαβάστε περισσότερα:

Πέντε ημέρες χωρίς ρεύμα γειτονιές στο Χαλάνδρι – Μετακινούνται σε ξενοδοχεία ευπαθείς ομάδες

Μείωση ενοικίων: Τον Φεβρουάριο οι τελευταίες πληρωμές – Ποιοι θα δουν χρήματα στο λογαριασμό τους

Γιατί οι εταιρείες επιστρέφουν στο Μαρούσι