Έχουν περάσει κοντά στα 45 χρόνια από το 1978 όταν στον αριθμό 32 της λεωφόρου Κηφισίας υψώθηκε ο πύργος «Αtrina», που έμελλε τελικά να συνδεθεί με τη μετεξέλιξη του Αμαρουσίου ως βασικού επιχειρηματικού θύλακα της πρωτεύουσας.

Τώρα, το 2022, η περιοχή, που πλέον συγκεντρώνει τα πάντα, από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της χώρας, νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα, εκθεσιακούς χώρους μέχρι τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ (σ.σ. οι οποίες οδεύουν μάλιστα προς πλήρη ανάπλαση), πρωταγωνιστεί εκ νέου ως προς το ενδιαφέρον επενδυτών αλλά και μεγάλων εταιρειών που τοποθετούνται σχεδόν …μαζικά σε κτίρια υψηλών προδιαγραφών.

Πέραν του υφιστάμενου αποθέματος, που πληροί σε μεγάλο βαθμό τα κριτήρια των μεγάλων πολυεθνικών και εγχώριων ομίλων για την κάλυψη των αναγκών τους σε μεγάλους γραφειακούς χώρους, είναι χαρακτηριστικό ότι στο Μαρούσι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη ζήτηση από εγχώριες Επενδυτικές Ακινήτων- και όχι μόνο- για νέες αγορές, ακόμη και για νέα projects σε όλο το φάσμα των επαγγελματικών ακινήτων, είτε πρόκειται για κτίρια γραφείων είτε για εμπορικά καταστήματα.

Oλα τα μεγάλα επενδυτικά ονόματα της αγοράς έχουν παρουσία στον τομέα των γραφείων, την ίδια στιγμή που είναι γνωστή η προτίμηση και μεγάλων ομίλων του κλάδου του λιανεμπορίου που έχουν ήδη λάβει …θέση τα προηγούμενα χρόνια ή πρόκειται να τοποθετηθούν προσεχώς στην περιοχή.

Βασικό «ατού» του Αμαρουσίου η εύκολη πρόσβαση που αναμένεται να γίνει …ακόμη πιο εύκολη τα επόμενα χρόνια: Πέραν της Γραμμής 1 του Μετρό στον σταθμό «Μαρούσι» του ΗΣΑΠ, τον σταθμό «Νερατζιώτισσα», τον σταθμό Λεωφόρου Κηφισίας του Προαστιακού, στο «δαχτυλίδι» όπου η Αττική Οδός τέμνει τη διερχόμενη Λεωφόρο Κηφισίας, η περιοχή πρόκειται να καταστεί σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος καθώς με την κατασκευή της νέας γραμμής 4 του μετρό θα συνδέει την πόλη και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο με το μετρό Αθήνας στον σταθμό «Μαρούσι», αλλά και τον Προαστιακό σιδηρόδρομο με το μετρό στο μελλοντικό σταθμό «Παράδεισος».

Στα νέα ακίνητα, υψηλών προδιαγραφών, που βγαίνουν προσεχώς στην αγορά και αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον «ηχηρών» ονομάτων είναι τρία γραφειακά συγκροτήματα, τα οποία διατίθενται από την doValue Greece, την ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης δανείων και ακινήτων με ηγετική θέση στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ακίνητα με σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, τα οποία μάλιστα ανταποκρίνονται και στις νέες ανάγκες που έχει δημιουργήσει στην εργασία η πανδημία, με λειτουργικότητα και μεγάλα παράθυρα που προσφέρουν άπλετο φυσικό φως και ανεμπόδιστη θέα, ώστε να δημιουργείται ένα άνετο περιβάλλον εργασίας. Όλα τα κτίρια βρίσκονται στην «καρδιά» του επιχειρηματικού κέντρου του Αμαρουσίου. Και τα τρία κτήρια επωφελούνται από την πλεονεκτική ευρύτερη περιοχή, καλή ορατότητα και εύκολη πρόσβαση με ιδιωτικά και δημόσια μέσα μεταφοράς. Βρίσκονται σε κεντρικό σημείο του δήμου, σε απόσταση «αναπνοής» από τη λεωφόρο Κηφισίας και τον οδικό κόμβο Κηφισίας (Δαχτυλίδι).

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Διονύσου (κακοκαιρία Ελπίδα): Πώς θα πάρετε βεβαίωση αδυναμίας μετακίνησης

Κορωνοϊός: Ξεκινά η διάθεση χαπιών κατ’ οίκον – Ποιους αφορά – Ποια η διαδικασία

Διαρρήκτες «μπούκαραν» σε κοσμηματοπωλείο στο Χαλάνδρι και το ξάφρισαν