Έργα για την περαιτέρω αναβάθμιση του Δημοτικού Κοιμητηρίου ξεκινά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής «προκειμένου να διαμορφώσει ένα καλύτερο και πιο λειτουργικό περιβάλλον με τον απαιτούμενο σεβασμό προς τις οικογένειες των αποβιωσάντων» όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του.

Στις παρεμβάσεις που θα γίνουν συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ανανέωση και επέκταση των αγωγών ομβρίων υδάτων για την καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση του χώρου, διαμόρφωση των διαδρόμων, αναπαλαίωση και αύξηση του οστεοφυλακίου, νέες τουαλέτες  ενώ, ταυτόχρονα, έξω από το Κοιμητήριο τοποθετείται νέα στάση για τη δημοτική και αστική συγκοινωνία και οριοθετείτε στάση στάθμευσης για ΑμεΑ.

Η διοίκηση σημειώνει ότι τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποιήθηκε ευρεία ανάπλαση του ναού του Κοιμητηρίου, τόσο εσωτερικά, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

Παράλληλα, ο Δήμος παραμένει σε επαφή και συνεργάζεται με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων προκειμένου να βρεθεί χώρος για τη δημιουργία ενός μεγάλου διαδημοτικού νεκροταφείου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

«Το Δημοτικό Κοιμητήριο έχει, δυστυχώς, συγκεκριμένα όρια που, εκ φύσης και θέσης του, δεν μπορούμε να υπερβούμε για να το επεκτείνουμε. Αυτό, όμως, που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαμορφώσουμε τον καλύτερο δυνατό χώρο, με τον σεβασμό που απαιτείται προς τους θανόντες και τις οικογένειές τους. Και αυτό πράττουμε με τη νέα εργολαβία που βάζουμε μπροστά για την ανάπλαση του χώρου», σχολίασε σχετικώς ο αντιδήμαρχος Ηλίας Μπάρμπας.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα αδείας: Πώς θα καταβληθεί στους εργαζόμενους του Συν-εργασία

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου – Πού θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

ΟΠΕΚΑ: Ανοίγει η «πόρτα» για την καταβολή της 5ης δόσης