Ηράκλειο: Ανοίγει ο δρόμος για την αγορά του Κτήματος Φιξ – «Πράσινο» φως για το δάνειο

Το πλέον καθοριστικό βήμα για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ κάνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η σύναψη δανείου για την αγορά του χώρου, εξασφαλίζοντας έτσι τη χρηματοδότηση για την απαλλοτρίωση των 27 στρεμμάτων πρασίνου και των διατηρητέων ακινήτων που βρίσκονται εντός του Κτήματος.

Έτσι, το Κτήμα Φιξ περνά στην κυριότητα του Δήμου και των δημοτών και μετατρέπεται σε ένα μεγάλο πάρκο – από τα μεγαλύτερα στην Αττική  – πάρκο Πρασίνου, Ιστορίας και Πολιτισμού.

Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόκτηση του Κτήματος Φιξ από το Δήμο μας, αποτελούσε για δεκαετίες όραμα και επιδίωξη κάθε Ηρακλειώτισσας και κάθε Ηρακλειώτη.

Σήμερα κάνουμε το όραμα πράξη.

Ο Δήμος μας έχει πλέον τη δυνατότητα να αγοράσει το Κτήμα Φιξ, αφού πέτυχε ένα πολύ  λογικό τίμημα, ώστε να περάσει στην κυριότητα των δημοτών.

Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση του Κτήματος Φιξ και υλοποιούμε αυτό που δεν έγινε δεκαετίες τώρα. Ειδικά τα τελευταία είκοσι χρόνια, που περιμέναμε – και κάποιοι περιμένουν ακόμα – να το αγοράσουν άλλοι για λογαριασμό μας, μένοντας, δυστυχώς, στην αναμονή.

H σημερινή Δημοτική Αρχή μετατρέπει αυτό το όνειρο δεκαετιών σε πραγματικότητα και αποκτά το Κτήμα Φιξ με τις δυνάμεις του Δήμου.

Είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε  στην απόκτηση του Κτήματος γιατί η σημερινή Δημοτική Αρχή:

-Πέτυχε, μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες του Κτήματος, μία εξαιρετική τιμή που μπορεί να καλύψει ο Δήμος.

-Διερεύνησε τη δυνατότητα χρηματοδότησης του Δήμου από τον Πολιτεία για την απόκτηση του Κτήματος και διαπίστωσε ότι, δυστυχώς, αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει.

-Εξασφάλισε μια ευνοϊκή για το Δήμο δανειακή σύμβαση, που μπορεί να εξυπηρετηθεί, χωρίς να μειωθεί ούτε στο ελάχιστο το εύρος και η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε στους δημότες ή να χρειαστεί να τους επιβαρύνουμε.

Είναι μια ιστορική στιγμή για την πόλη. Το Κτήμα Φιξ γίνεται ξεκάθαρα δικό μας, χωρίς να χρειάζεται να παρακαλάμε να μας το παραχωρήσουν κάθε φορά που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε. Το Κτήμα Φιξ περνά στην ιδιοκτησία των δημοτών για να ανήκει για πάντα στις Ηρακλείωτισσες και τους Ηρακλειώτες. Για να αποτελέσει αιώνια κληρονομιά της πόλης μας. Για να αποτελέσει το μεγαλύτερο δώρο του Δήμου μας στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημοτικούς συμβούλους που συνέβαλαν με την ψήφο τους. Να πω όμως και σε αυτούς που δεν έχουν πειστεί ακόμα, ότι ο δρόμος που επιλέξαμε είναι ο πιο σωστός, ο πιο αποτελεσματικός δρόμος, και τους δηλώνω ότι θα επιχειρήσω να συν διαμορφώσουμε όλοι μαζί την επόμενη ημέρα του Κτήματος».

Διαβάστε επίσης:

Κινητή τηλεφωνία: Ποιοι θα δουν μείωση στα τέλη – Για ποιους καταργείται

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι δικαιούχοι θα λάβουν έως και 750 ευρώ – Πότε θα δοθεί η 1η δόση

Τρίτη δόση εμβολίου: Οι προϋποθέσεις και ποιοι το κάνουν -Απόφαση του FDA για Johnson& Johnson και Moderna

Πληκτρολόγησε και πάτα enter για αναζήτηση

vupu.gr Θέλεις να λαμβάνεις ενημερώσεις και να μαθαίνεις πρώτος όσα συμβαίνουν στα Βόρεια Προάστια;
Απόρριψη
Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις