Με τη δράση «Ήρωας με τον Οδηγισμό» και δενδροφύτευση στο Άλσος Πουλάκη εορτάστηκε εφέτος η Ημέρα Οδηγισμού, στις 6 Νοεμβρίου, από το Τοπικό Τμήμα Φιλοθέης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή όλων των κλάδων και στελεχών του τοπικού τμήματος Φιλοθέης, σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού, ο οποίος υπέδειξε το χώρο και παρείχε τα φυτά και τα απαραίτητα εργαλεία. Κατά τη διάρκεια της δράσης, στο χώρο του Άλσους φυτεύθηκαν συνολικά 22 δέντρα και 29 θάμνοι.

Παρόντες ήταν η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, η αντιδήμαρχος Ελένη Ζέππου, η πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ Σοφία Βυθούλκα, η πρόεδρος της Κοινότητας Φιλοθέης Πένυ Ζαφειροπούλου και εργαζόμενοι του Δήμου.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού στην ανακοίνωσή του: «Η πρωτοβουλία έλαβε τον τίτλο “Ήρωας με τον Οδηγισμό” με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, θέλοντας να τιμήσει την Εθνική Επέτειο και τους Ήρωες που οδήγησαν την πατρίδα μας στην ανεξαρτησία, αλλά και για να αναδείξει τη δυνατότητα του καθενός να κάνει μια ηρωική πράξη στη σύγχρονη εποχή.

Παράλληλα, επελέγη η δενδροφύτευση ώστε να σταλεί ένα δυνατό περιβαλλοντικό μήνυμα δράσης και ευαισθητοποίησης, μετά το δύσκολο καλοκαίρι που βίωσε η χώρα μας με τις καταστροφικές πυρκαγιές, συνέπεια και της κλιματικής αλλαγής».

Η Ημέρα Οδηγισμού καθιερώθηκε το 1988 και έκτοτε εορτάζεται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, με ένα μήνυμα προσφοράς και μια δράση εξωστρέφειας. Μέσα από τις δράσεις που πραγματοποιούνται αυτή την ημέρα, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού επιδιώκει να γνωστοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για τη χαρά της συμμετοχής και της μάθησης, την προσπάθειά μας να εξελισσόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι και την αγάπη μας για τη φύση και τον άνθρωπο.

«Ας δώσουμε λοιπόν την ευκαιρία και σε άλλα παιδιά να ανακαλύψουν έναν νέο τρόπο ζωής, γεμάτο δράση και περιπέτεια» καταλήγει ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης:

Τέλη Κυκλοφορίας 2022: Καθ’οδόν τα «ραβασάκια» – Πώς θα γίνει η πληρωμή μέσω myCar

Δήμος Χαλανδρίου: Ξεκινάει έργα 8,6 εκατ. για αναπλάσεις γειτονιών

Θεοδωρίδου: Σημαντικός και ασφαλής ο εμβολιασμός στις εγκύους