Στις γειτονιές του Δήμου μας, όπως και στις γειτονιές σχεδόν όλης της χώρας, βλέπουμε καθημερινά γύρω μας τα αδέσποτα γατάκια συνεχώς να αυξάνονται και δυστυχώς να ταλαιπωρούνται αναζητώντας τροφή και προστασία με μοναδικό αποκούμπι τους τις πράξεις των απλών ανθρώπων αλλά και των εθελοντικών φιλοζωικών ομάδων που συγκροτούνται για τη φροντίδα των αδεσπότων.

Ο Περιβαλλοντικός, Φιλοζωικός και Πολιτιστικός σύλλογος θα επιχειρήσει να «χαρτογραφήσει» όλα τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου το επόμενο διάστημα.

Στόχος είναι η αποτύπωση στο χάρτη των γατοαποικιών για την τοποθέτηση ταϊστρών και ποτιστρών καθώς επίσης και η μέτρηση πυκνότητας (ζώα/ χιλιόμετρο) για τον καθορισμό του πληθυσμού και στοχευμένες παρεμβάσεις (μικροτσιπ, εξετάσεις αίματος, στειρώσεις, εμβολιασμοί, θεραπείες) σε περιοχές υψηλής συγκέντρωσης αδέσποτων ζώων.

Μέτα το πέρας της αποτύπωσης θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διαβούλευση ζωόφιλων του συλλόγου με σκοπό να ληφθούν αποφάσεις για τις στειρώσεις και τις υιοθεσίες αδέσποτων ζώων.

Όσοι φιλόζωοι επιθυμούν να συμβάλλουν, απλά πρέπει να φωτογραφίσουν αδέσποτα γατάκια στις γατοαποικίες που έχουν δημιουργηθεί στη γειτονιά τους και να στέλνουν στο pefipomaroussi@gmail.com τη φωτογραφία μαζί με τη διεύθυνση που εντόπισαν τα ζωάκια.

Διαβάστε περισσότερα

Αγία Παρασκευή: Δωρεάν rapid test στην κεντρική πλατεία της πόλης

Παπάγος – Χολαργός: Μειώνει τα δημοτικά τέλη – Πώς διαμορφώνονται για οικίες και επιχειρήσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Τι αλλάζει για τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος