Εγκρίθηκε το αίτημα χρηματοδότησης που είχε καταθέσει ο Δήμος Πεντέλης στο Πράσινο Ταμείο για την  σύνταξη του «Επιχειρησιακού Σχεδίου για την εξασφάλιση Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων» που προβλέπεται από το Ν. 4759/2020.

«Με τη θετική αξιολόγηση της πρότασης ο Δήμος Πεντέλης σύντομα θα διαθέτει το σημαντικότερο μέχρι σήμερα εργαλείο που θα συμβάλλει στον προγραμματισμό της ολοκλήρωσης της εφαρμογής των σχεδίων πόλης και την απόκτηση των χαρακτηρισμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η δημοτική Αρχή.

Το «Επιχειρησιακό Σχέδιο για την εξασφάλιση Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων» αφορά και τις τρείς Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πεντέλης. Θα αποτυπώσει την υπάρχουσα κατάσταση των χαρακτηρισμένων από τα Σχέδια Πόλης κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και κοινωφελών χώρων που προορίζονται για εκπαιδευτικές, αθλητικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές χρήσεις και χρήσεις πρόνοιας.

Οι θεσμοθετημένοι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι που δεν έχουν αποκτηθεί θα κατηγοριοποιηθούν βάση συγκεκριμένων κριτηρίων και θα ιεραρχηθούν ανά δημοτική ενότητα με βάση την πολεοδομική αναγκαιότητά τους για τον ευρύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό της κάθε πόλης. Για κάθε χώρο θα συνταχθεί αναλυτική Τεχνική Έκθεση και θα δημιουργηθεί μία πλήρης βάση γεωχωρικών δεδομένων.

Διαβάστε περισσότερα

Lamda Development: Εκτινάχθηκαν στα 224,6 εκατ. ευρώ τα κέρδη εξαμήνου – Το Ελληνικό βελτίωσε τα κέρδη της εταιρείας

Παπάγος – Χολαργός: Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου – Πως θα κλείσετε ραντεβού

Αγία Παρασκευή: Αιχμές της παράταξης Νέα Αρχή για τους καφέ κάδους – Τι καταγγέλλουν στην ανακοίνωσή τους