Ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στον 4ο κύκλο του Προγράμματος Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς, το οποίο υλοποιείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου, σε συνεργασία της Αντιδημαρχίας Επιχειρηματικότητας, με Αντιδήμαρχο τον Γιάννη Παντελεάκη, και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.).

Και φέτος, διατηρήθηκε η συνεχόμενη αύξηση ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας, λόγω της επιτυχίας που σημειώθηκε στους προηγούμενους κύκλους του προγράμματος καθώς και της υπεραξίας που έλαβαν οι συμμετέχοντες μέσα από τα επιχειρηματικά εργαστήρια που υλοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα να υποβληθούν 46 επιχειρηματικές προτάσεις στο σύνολο (44 startup και 2 υφιστάμενες), οι οποίες στελεχώνονται από τουλάχιστον 65 άτομα.

 Στις 4 Οκτωβρίου στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου (Διονύσου και Μυρσίνης) ξεκινά το πρώτο εκ των δύο εργαστηρίων  παραγωγής ιδεών για τις startup αλλά και συναντήσεις των υφιστάμενων επιχειρήσεων με τους συμβούλους του προγράμματος, ώστε να παρουσιαστούν και αναλυθούν οι επιχειρηματικές ιδέες των συμμετεχόντων και να καθοριστούν οι στόχοι ανάπτυξης κάθε μίας εξ αυτών.

Η κατηγοριοποίηση των κλάδων που καλύπτουν οι επιχειρηματικές προτάσεις που υποβλήθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως φαίνεται ακολούθως:

Κατηγορία                                            Αριθμός Ομάδων
Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνίες           16
Υπηρεσίες                                                                          7
Δημιουργική Βιομηχανία                                               6
Περιβάλλον & Βιώσιμη Ανάπτυξη                               5
Υγεία, Φάρμακα & Αθλητισμός                                    5
Υλικά & Κατασκευές                                                       5

Οι επιχειρηματικές ομάδες που εντάσσονται στο Πρόγραμμα, θα φιλοξενούνται και θα υποστηρίζονται μέχρι την άνοιξη του 2022, με στόχο να διερευνήσουν με συγκεκριμένη μεθοδολογία τις προοπτικές ανάπτυξης των επιχειρηματικών ιδεών τους και την μετεξέλιξη τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις.

Η επόμενη φάση του προγράμματος περιλαμβάνει την υλοποίηση δώδεκα επιχειρηματικών εργαστηρίων, ένα μέρος των οποίων θα είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να καλύπτουν θέματα που αφορούν και τις υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Στο τέλος του 4ου κύκλου του προγράμματος, θα αξιολογηθούν οι επιχειρηματικές ιδέες που θα έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα και θα διαγωνιστούν για την απόκτηση επάθλων από χορηγούς που υποστηρίζουν το Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου.

Παράλληλα με αυτό, ο Δήμος δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εφαρμόσουν πιλοτικά στις υπηρεσίες / υποδομές του Δήμου προϊόντα ή υπηρεσίες που θα παραχθούν από τις startup επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. 

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Επιχειρηματικότητας του Δήμου στο 2132007224, valentinakounadi@kifissia.gr ή με την Prisma Consulting στο 2107717900, info@prismaconsulting.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα θέρμανσης: Αυξάνονται τα ποσά, αλλά και οι τιμές του πετρελαίου

Αλλάζει ο Ποινικός Κώδικας: Τι προβλέπει για σεξουαλική κακοποίηση, εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων, εμπρησμούς δασών

Επίδομα παιδιού: Οι δικαιούχοι και τα ποσά – 30 Σεπτεμβρίου η πληρωμή