Στην πρώτη αναστολή καθηκόντων λόγω μη εμβολιασμού σε εργαζόμενη του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής Παπάγου – Χολαργού (ΔΟΚΜΕΠΑ) προχώρησε η διοίκησή του.

 Η σχετική εξέλιξη αφορά κοινωνική λειτουργό στο υγειονομικό τμήμα του Νομικού Προσώπου, η οποία, όπως τονίζεται, δεν κατέθεσε πιστοποιητικό από το οποίο να προκύπτει ότι έχει λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση εμβολιασμού κατά του COVID-19, ούτε αίτηση εξαίρεσης από τη συγκεκριμένη υποχρεωτική διαδικασία, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

Την απόφαση, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια το πρωί της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου, υπογράφει η πρόεδρος του Οργανισμού Χρύσα Παρίση, σημειώνοντας ότι το ειδικό αυτό διοικητικό μέτρο επιβάλλεται «για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας».

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΟΚΜΕΠΑ, κατά τη διάρκεια αναστολής καθηκόντων, που «δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, αποδοχές δεν καταβάλλονται», ενώ στην περίπτωση κατά την οποία επέλθει συμμόρφωση με το Νόμο, η αναστολή αίρεται.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 2.198 νέα κρούσματα και 37 θάνατοι – Στους 390 οι διασωληνωμένοι

Φορολογικές δηλώσεις: Δεύτερη ευκαιρία για τους φορολογούμενους – Πότε λήγει η νέα παράταση

Vivartia: Εξαγόρασε το 75% της Ελληνική Ζύμη ΑΕ