Πεντέλη – Μελίσσια: Ανοίγει ο δρόμος για τη θεσμοθέτηση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων

Υπεγράφη από τη δήμαρχο Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης «Αναθεώρηση Ρυμοτομικού Σχεδίου Δ.Κ. Μελισσίων για τον καθορισμό Κοινόχρηστων – Κοινωφελών χώρων σε εφαρμογή του εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ)». Η σχετική διαδικασία ανάθεσης της μελέτης είχε ξεκινήσει από τη νέα δημοτική αρχή στα τέλη του 2020 για τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους που είχαν εξαιρεθεί με απόφαση του Δ.Σ. Πεντέλης το 2014.

Η εκπόνηση της μελέτης είναι ιδιαίτερη σημαντική για τη δημοτική κοινότητα Μελισσίων, διότι έτσι ολοκληρώνεται ο πολεοδομικός σχεδιασμός της πόλης, που ξεκίνησε με την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου το 2007, υποστηρίζει η δημοτική αρχή. Η εκπόνησή της θα γίνει σύμφωνα με τη νομοθεσία, τις κατευθύνσεις του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Δ.Κ. Μελισσίων, αλλά και τις πρόσφατες θέσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με τη μελέτη επιδιώκεται η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής και του δημόσιου χώρου, με τη συμπλήρωση νέων  αναγκαίων για τη λειτουργία της πόλης κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή πολεοδομική οργάνωση και λειτουργία των ήδη ενταγμένων σε ρυμοτομικό σχέδιο περιοχών της Δ.Κ. Μελισσίων και επιπλέον η συγκεκριμένη μελέτη θα οδηγήσει στην τελική έγκριση της Αναθεώρησης του Ρυμοτομικού σχεδίου της Δ.Κ. Μελισσίων που βρίσκεται σε εκκρεμότητα στο ΣτΕ.

Η δήμαρχος Πεντέλης δήλωσε σχετικά με τη συγκεκριμένη εξέλιξη: «Υποσχεθήκαμε στους συμπολίτες μας να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας. Υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας. Διαμορφώνουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα Μελίσσια. Με τη μελέτη ο Δήμος θα θεσμοθετήσει τους αναγκαίους κοινόχρηστους χώρους για να έχουν οι πολίτες καλύτερη ποιότητα ζωής.

Εξασφαλίζουμε περισσότερους ελεύθερους χώρους, περισσότερα πάρκα και παιδικές χαρές, νέους χώρους άθλησης για τους νέους, ποιοτικά σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς, χώρους  στάθμευσης που μας λείπουν».

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος, Άντα Μπούσουλα, τόνισε: «Είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε στην επόμενη γενιά ένα βιώσιμο πολεοδομικό περιβάλλον που θα προσφέρει τους καλύτερους δυνατούς όρους διαβίωσης στους κατοίκους των Μελισσίων.

Οι γειτονιές της πόλης μας χρειάζονται κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους για αναψυχή, αθλητισμό, εκπαίδευση και πρόνοια. Αυτούς τους χώρους πρέπει να σχεδιάσουμε σήμερα ώστε να αποτελέσουν πολεοδομική παρακαταθήκη δημόσιας γης για την επόμενη δεκαετία. Ευχαριστώ τον διευθυντή και τα στελέχη της Διεύθυνσης Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος του Δήμου μας για τη σημαντική συμβολή τους σε αυτό τον οραματικό στόχο της δημοτικής αρχής».

Διαβάστε επίσης:

Αφγανιστάν: Έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Τουλάχιστον 13 νεκροί

142 κιλά τρόφιμα ετησίως πετούν στα σκουπίδια τα ελληνικά νοικοκυριά – Πώς η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης κάνει τη διαφορά

Εμβολιασμοί έξω από ναούς από την Κυριακή – Τι ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας για το πιλοτικό πρόγραμμα

Πληκτρολόγησε και πάτα enter για αναζήτηση

vupu.gr Θέλεις να λαμβάνεις ενημερώσεις και να μαθαίνεις πρώτος όσα συμβαίνουν στα Βόρεια Προάστια;
Απόρριψη
Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις