Καλά κρατεί η κόντρα του Δήμου Χαλανδρίου και του επικεφαλής της παράταξης Χαλάνδρι στο Φως Χάρης Ρώμας.

Ο κ. Ρώμας απέστειλε εξώδικα σε χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι αναρτήσεις των οποίων θεωρήθηκαν από τον ίδιο ότι πλήττουν την τιμή του, ενώ την ίδια στιγμή εξυψώνουν τον δήμαρχο της πόλης Σίμο Ρούσσο.

Σύμφωνα με ανάρτηση του συνδυασμού του κ. Ρώμα, στις 6 Φεβρουαρίου, αναφέρει:

«ΕΞΩΔΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ Ναι, φτάσαμε στα εξώδικα! Πώς αλλιώς να υπερασπιστείς την τιμή σου από τα χυδαία τρόλια, τα “ανθρωπάκια” με τον διπλό ρόλο: Να εξυψώνουν ολημερίς και οληνυχτίς τον “Μεγάλο” και να συκοφαντούν τον μεγάλο αντίπαλο του “Μεγάλου”. Είναι εμφανές, βέβαια, ότι όλα αυτά τα ανθρωπάκια λασπολογούν πανικόβλητα υπό τον φόβο ότι ο “Mεγάλος” θα χάσει τον θρόνο και θα μείνουν χωρίς δουλίτσα. Ένα, όμως, πρέπει να βάλουν στο μυαλό τους όλοι εκείνοι που, είτε κάνοντας αναρτήσεις είτε αναδημοσιεύοντας αναρτήσεις με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού, νομίζουν ότι χειραγωγούν τους δημότες: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ! Και είναι μικρό πλέον το ποσοστό των δημοτών που χειραγωγείται από Γκεμπελικές τακτικές.

Όσο για την εντεταλμένη σύμβουλο του Δήμου στα ΚΑΠΗ, που ισχυρίζεται ότι κατά την άφιξή μου στο ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου διέκοψα μια εκδήλωση και ενόχλησα τα μέλη, δεν θα ‘πω ότι ψεύδεται επί τούτου γιατί δεν μου έδωσε τέτοια εντύπωση. Θα ‘πω την περίφημη φράση του Πιραντέλο (και τίτλο θεατρικού του έργου): Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε! Έτσι είναι αν έτσι ΘΕΛΕΤΕ να νομίζετε. Αν επιμένετε να βλέπετε κάτι άλλο από αυτό που είδαν τόσοι μάρτυρες. Ίσως η συγκεκριμένη κυρία να είχε στρέψει με αποστροφή το πρόσωπό της και να μην είδε τα χέρια που χειροκρότησαν εις διπλούν (και κατά την είσοδό μου στον χώρο και όταν ανήγγειλα την ψυχαγωγική δράση που προσφέρει η Περιφέρεια, όχι μόνο στον Δήμο Χαλανδρίου αλλά και σε άλλους Δήμους). Όμως, ούτε άκουσε τα χειροκροτήματα; Πιστεύω, ναι. Η ιδεοληψία δεν βάζει μόνο παρωπίδες στα μάτια αλλά βουλώνει και τα αυτιά. Κατά τα άλλα όχι μόνο δεν ενόχλησα την εκδήλωση που μόλις είχε αρχίσει αλλά κάθισα δίπλα της επί 40 λεπτά και συμμετείχα μέχρι τέλους. Μάλιστα, οι υπέροχες κυρίες που διοργάνωσαν την εκδήλωση ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί μου και με ρώτησαν αν θα μπορούσα να παραστώ και στην επόμενη εκδήλωση που θα κάνουν!

ΥΓ: Οι φωτογραφίες, φυσικά, υπάρχουν και έχουν ήδη δημοσιευτεί».

Τι απαντά ο Δήμος

Η διοίκηση του Δήμου θα συνεχίσει να απευθύνεται στους πολίτες, μόνο με το έργο της στην πόλη

Η επιλογή του κ. Ρώμα προκάλεσε την άμεση αντίδραση της δημοτικής αρχής, η οποία σημειώνει ότι «με πρόσχημα δήθεν συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χάρης Ρώμας απέστειλε, πρόσφατα, εξώδικα σε διάφορους χρήστες του FB -μεταξύ αυτών και στην αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη– οι οποίοι με αναρτήσεις τους επέκριναν τη στάση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όταν εναντιώθηκε σθεναρά στην έκδοση ψηφίσματος στήριξης των καλλιτεχνών, τους αγώνες των οποίων συνεχίζει, σημειωτέον, να απαξιώνει και με νέες του δηλώσεις».

Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση, γίνεται από πλευράς δημοτικής αρχής μία συνολική αναφορά στον τρόπο που πολιτεύτεται ο κ. Ρώμας στο Χαλάνδρι, με σαφείς αιχμές τόσο για τον τρόπο με τον οποίο διατυπώνει την κριτική του στο πρόσωπο του δημάρχου, όσο και στο γεγονός ότι εξακολουθεί να διατηρεί -αν και υποψήφιος δήμαρχος- τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Αττικής.

Ειδικότερα, η δημοτική αρχή επισημαίνει:

«Ο κ. Χάρης Ρώμας γνωστοποίησε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για δήμαρχος Χαλανδρίου πριν από περίπου ενάμιση χρόνο και, τον Οκτώβριο του 2022, ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητά του. Μετά από τόσους μήνες, δεν νομιμοποιείται πλέον, να διατηρεί τη θέση του αντιπεριφερειάρχη και συγχρόνως να κάνει προεκλογική εκστρατεία στο Χαλάνδρι με τις δράσεις της Περιφέρειας, οι οποίες γίνονται “κατόπιν εισήγησης του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Αθλητισμού”, όπως σημειώνει ο ίδιος, ανερυθρίαστα, στις σχετικές προσκλήσεις.

Όλους αυτούς τους μήνες, η διοίκηση του Δήμου περίμενε, όπως και οι πολίτες του Χαλανδρίου άλλωστε, να ακούσουν από τον κ. Χ. Ρώμα τις προγραμματικές του θέσεις για όσα επιδιώκει να κάνει στο Χαλάνδρι. Εις μάτην. Όλο αυτό το διάστημα, το μόνο που είδαμε από τον κ. Ρώμα είναι οι εμφανίσεις του σε τηλεοπτικά πλατό και οι ανακοινώσεις του, οι οποίες βρίθουν προσωπικών επιθέσεων κατά του δημάρχου Χαλανδρίου, και της διοίκησης συνολικά, και απαράδεκτων χαρακτηρισμών, σε ύφος αγοραίο.

Ο άνθρωπος που προσφεύγει στα εξώδικα για την προάσπιση της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητάς του, θεωρεί απολύτως νόμιμο και ηθικό για τον εαυτό του να αναφέρεται στο δήμαρχο της πόλης και τη διοίκηση με φράσεις του τύπου: “ο περίφημος δοξάστε με”, “η πονηρούλα διοίκηση του Δήμου”, “οι εντεταλμένοι νάνοι”, “ο ανεκδιήγητος δήμαρχος”, οι “φτύνουμε εκεί που γλύφαμε (με υ παρακαλώ)”, “ο ψευταράκος” δήμαρχος, η διοίκηση που “πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη”, η διοίκηση που “τι σόι κουτόχορτο προσπαθεί να ταΐσει τους δημότες”, “οι ζηλόφθονες αλεπούδες”, “ο γκουρού της Αυτοδιοίκησης”, οι “τσάμπα μάγκες”, “η μικρόψυχη και κομπλεξική αντίδραση της διοίκησης του Δήμου”. Θεωρεί ότι νομιμοποιείται να βάλει κατά του Τύπου υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος “έχει φροντίσει να δημιουργήσει πλείστα όσα sites όπου διάφοροι και διάφορες εντεταλμένοι “φωστήρες” λιβανίζουν καθημερινά τον “γκουρού της αυτοδιοίκησης” ή ότι “ο Δήμος έχει αγοράσει ή δημιουργήσει ό,τι κυκλοφορεί σε free press για να τα βλέπουμε και τυπωμένα τα κατορθώματά του”. Θεωρεί ότι νομιμοποιείται να…στολίζει συγχρόνως όσους έχουν αντίθεση άποψη από τη δική του με χαρακτηρισμούς, όπως “χυδαία τρόλια”, «ανθρωπάκια με διπλό ρόλο που εξυψώνουν το μεγάλο”.

Προφανώς δεν αντέχει την κριτική, οποιουδήποτε τύπου. Ήρθε, όμως, η ώρα για τον κ. Ρώμα να κατανοήσει ότι τα δημόσια πρόσωπα, και δη τα πολιτικά, δεν είναι υπεράνω κριτικής.

Η ελευθερία του λόγου, με σεβασμό, ασφαλώς, στην αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα του πολιτικού αντιπάλου, είναι κατοχυρωμένη στη Δημοκρατία μας. Και επιπλέον είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λογικής και της λειτουργίας της σημερινής διοίκησης, όπως και η προάσπιση του πολιτικού πολιτισμού.

Δυστυχώς, με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του, αλλά και με την αποστολή εξωδίκων, ο κ. Ρώμας αποδεικνύει στην πράξη ότι φοβάται και την ελευθερία του λόγου και την πολιτική αντιπαράθεση, στη βάση πλαισίου αρχών και προγραμματικών δηλώσεων.

Ας συνεχίσει λοιπόν ο κ. Ρώμας στη γραμμή της όξυνσης και των τοξικών ανακοινώσεων. Κατανοούμε το άγχος να διατηρήσει εαυτόν, με κάθε τρόπο, στην πολιτική επικαιρότητα του Χαλανδρίου. Τον βεβαιώνουμε ότι δεν θα συμπαρασύρει τη διοίκηση του Δήμου σε μια τέτοια ανούσια αντιπαράθεση χαμηλού επιπέδου, που δεν ενδιαφέρει και δεν αφορά τους πολίτες του Χαλανδρίου.

Η διοίκηση του Δήμου θα συνεχίσει να απευθύνεται στους πολίτες, μόνο με το έργο της στην πόλη. Ο κ. Ρώμας μπορεί να συνεχίσει να προκαλεί. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στις λασπομαχίες του. Άλλωστε …όπως έχει μάθει ο καθείς».

Διαβάστε περισσότερα:

Πυροβολισμοί σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία – Ένας νεκρός

Δήμος Πεντέλης: Ολοκληρώνεται μέχρι τέλος Μαΐου το έργο της μεταφοράς των πυλώνων υψηλής τάσης στη Νέα Πεντέλη

Τοποθετήθηκαν 11.167 «έξυπνοι» ψηφιακοί υδρομετρητές στο Δήμο Διονύσου