Στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας του Δήμου Πεντέλης με τον ΑΔΜΗΕ υπήρξε έγγραφη ενημέρωση προς το Δήμο Πεντέλης για την εξέλιξη της πορείας του έργου μεταφοράς των Πυλώνων υπερυψηλής τάσης από την Νέα Πεντέλη.

Το έργο βαίνει προς την ολοκλήρωσή του, δικαιώνοντας απόλυτα τη Δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά που κατάφερε να απαλλάξουν το Δήμο από ένα βάρος 2,56 εκατ. ευρώ., καθώς το έργο πραγματοποιείται με πόρους του ΑΔΜΗΕ και του ΕΣΠΑ, αλλάζοντας τον αρχικό σχεδιασμό χρηματοδότησης ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση για το Δήμο Πεντέλης και τους δημότες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΑΔΜΗΕ , η ανάδοχος εταιρεία, ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΤΤΕΕ προγραμματίζει την εκτέλεση εργασιών ενσυρμάτωσης από τα τέλη Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου 2023.

Στη συνέχεια αμέσως το Πάσχα και υπό την προϋπόθεση της έγκρισης απομόνωση της υπόψη Γραμμής από την αρμόδια Διεύθυνση Λειτουργίας και Ελέγχου Συστήματος, θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ανέγερσης και ενσυρμάτωσης των δύο υπολειπόμενων πύργων με την υφιστάμενη Γραμμή ΠΑΣ σε διάστημα περίπου 14 ημερών, ώστε να ακολουθήσει κατόπιν η ηλέκτρισή της.

Οι εργασίες αποξήλωσης των υφιστάμενων πύργων και αγωγών της ΠΑΣ, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν έως τις 16 Μαΐου.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Οδεύουμε προς το τέλος των εργασιών μεταφοράς των πυλώνων που αναμένεται  σε ένα δίμηνο περίπου σηματοδοτώντας με τον πιο έμπρακτο τρόπο το τέλος μίας επίπονης και πολυετούς προσπάθειας όλων των διοικήσεων του Δήμου μας.

Η δική μας Δημοτική Αρχή, υλοποιώντας στο ακέραιο όλα εκείνα που είχε εξαγγείλει στο πρόγραμμά της για το συγκεκριμένο έργο, είναι περήφανη που ολοκληρώνεται χωρίς να χρεωθούν ο Δήμος και οι δημότες ένα ευρώ.  Η επιλογή μας για αλλαγή του σχεδιασμού της χρηματοδότησης, με την αποφυγή της δανειοδότησης εκ του αποτελέσματος κρίνεται ως μία επιλογή ιδιαίτερα επωφελής».

Διαβάστε περισσότερα:

Τοποθετήθηκαν 11.167 «έξυπνοι» ψηφιακοί υδρομετρητές στο Δήμο Διονύσου

Οποιαδήποτε τακτική σωματική δραστηριότητα σε οποιαδήποτε ηλικία οδηγεί σε καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου

Market Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ – Πώς θα κάνετε αίτηση