Κόντρας συνέχεια μεταξύ του Δήμου Χαλανδρίου και της παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση» της Κρίστης Αγαπητού σχετικά με τον καταυλισμό Ρομά.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος ρίχνει τα βέλη του λέγοντας πως οι δημοτικές παρατάξεις δεν επιτρέπεται να διαγκωνιζόμαστε για το ποιος είναι καλύτερος εκπρόσωπος της εκάστοτε περιφερειακής Αρχής και της εκάστοτε κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την ανάγκη της επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση» κ. Κρίστης Αγαπητού να διαγκωνίζεται με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις για το ποιος εκπροσωπεί καλύτερα τη φωνή της Περιφέρειας  στην πόλη μας.

Η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου, στο θέμα του καταυλισμού των Ρομά, έχει κάνει όσα όρισαν μια σειρά ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου για το θέμα (525/2019, 526/2019 και 45/2020). Η διοίκηση του Δήμου έχει κάνει πράξη αυτά για τα οποία την εξουσιοδότησε η κ. Αγαπητού και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο με την ομόφωνη απόφαση του, από τις 14 Απριλίου 2021, στην οποία αναφέρεται επί λέξει ότι καλούμε «την Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να προχωρήσουν άμεσα στην εκταμίευση των πόρων του παραπάνω προγράμματος και το υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει σε μια γενναία χρηματοδότηση του Δήμου, προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα εκκένωσης του καταυλισμού, το οποίο όπως αναλυτικά αναφέρεται παρακάτω έχει ήδη προχωρήσει με ικανοποιητικά αποτελέσματα».

» Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου καλεί την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν, καθώς η επίλυση του χρόνιου αυτού ζητήματος δεν μπορεί να μετακυλίεται στο Δήμο Χαλανδρίου, ο οποίος καθ΄ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων και των οικονομικών του δυνατοτήτων έχει ήδη υλοποιήσει σειρά δράσεων για τη μετεγκατάσταση των Ρομά και τη συνολική κοινωνική τους ένταξη.

Εύλογο το ερώτημα λοιπόν: Πότε είχε δίκιο η κ. Αγαπητού όταν στήριξε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου και απαίτησε από την Πολιτεία να δώσει λύση στο θέμα του καταυλισμού ή  όταν υιοθετεί άκριτα τους ισχυρισμούς της Περιφέρειας Αττικής, όπως έκανε με την πρόσφατη ανακοίνωσή της, με τους οποίους επιχειρείται μετακύλιση των ευθυνών για τη μη επίλυση του θέματος στον Δήμο Χαλανδρίου;

Τα συμφέροντα της πόλης, κ. Αγαπητού, είναι πάνω από τα συμφέροντα των παρατάξεων. Οι δημοτικές παρατάξεις δεν επιτρέπεται να διαγκωνιζόμαστε για το ποιος είναι καλύτερος εκπρόσωπος της εκάστοτε περιφερειακής Αρχής και της εκάστοτε κυβέρνησης.  Οι δημοτικές παρατάξεις αγωνιζόμαστε για το πώς θα εκπροσωπήσουμε καλύτερα τα συμφέροντα των πολιτών έναντι της Πολιτείας, της εκάστοτε κυβέρνησης και της εκάστοτε περιφερειακής Αρχή. Στα δύο πιο κρίσιμα θέματα για την πόλη μας, αυτό του καταυλισμού των Ρομά και εκείνο της ένταξης στο Σχέδιο Πόλης του «Πεύκου Πολίτη»,  είμαστε όλοι μια φωνή, μια γροθιά ως πολιτικό προσωπικό της πόλης και υπερασπιζόμαστε την πόλη μας.

Διαβάστε περισσότερα:

Έκτακτο δελτίου επιδείνωσης του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Λογαριασμοί ρεύματος: Πως θα κάνετε εξοικονόμηση ενέργειας – Ποιες συσκευές «φουσκώνουν» τους λογαριασμούς

Δήμος Χαλανδρίου: Συστηματική πλέον η διασπορά ψευδών ειδήσεων από την παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση» της κ. Αγαπητού