Χαμόγελα χαράς για τους μικρούς και ανακούφιση για τους μεγάλους έφερε το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Χαλανδρίου, το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ στην πόλη, με τη συμμετοχή 1.600 παιδιών σε επτά σχολεία.

Το πρόγραμμα καλοκαιρινής φύλαξης με δημιουργική απασχόληση, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 29 Ιουλίου 2022, προσφέρθηκε δωρεάν για τα παιδιά που φοίτησαν στα δημόσια δημοτικά και νηπιαγωγεία του Δήμου, την περίοδο 2021 – 2022.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης επέστρεψε πιο ενισχυμένο από ποτέ. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα που υλοποίησαν οι δήμοι της χώρας και σίγουρα το μεγαλύτερο που πραγματοποιήθηκε ποτέ στο Χαλάνδρι, και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ.

Σημειώνεται ότι έγιναν δεκτές όλες οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα, στα πλαίσια της δυναμικότητας του προγράμματος, εφόσον συνοδεύονταν από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Πρόσληψη 55 ατόμων με δαπάνη του Δήμου

Για τις ανάγκες του προγράμματος ο Δήμος Χαλανδρίου προσέλαβε 55 επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, αναλαμβάνοντας το κόστος, με στόχο να διαμορφωθεί ένα πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τα παιδιά, που τους επιτρέπει να ασκηθούν, να διασκεδάσουν, να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, σε συνθήκες ασφάλειας.

Συγκεκριμένα προσλήφθηκαν, θεατρολόγοι (8), νηπιαγωγοί (7), μουσικοί (7), εικαστικοί (13), γυμναστές (14) και νοσηλευτές (6).

Ημερήσιο πρόγραμμα σε συνθήκες ασφάλειας

Τα παιδιά που συμμετείχαν ακολούθησαν συγκεκριμένο πρόγραμμα, διαφορετικών δραστηριοτήτων, οι οποίες εμπλουτίστηκαν με θεατρικές παραστάσεις που ενθουσίασαν τους μαθητές και τις μαθήτριες, ενώ στο ημερήσιο πρόγραμμα υπήρχε συγκεκριμένη ώρα δεκατιανού και φαγητού.

Σε όλα τα σχολεία που υλοποίησαν το πρόγραμμα είχε γίνει προμήθεια των αναγκαίων υλικών για τις δραστηριότητες των παιδιών, με πρόνοια και δαπάνη της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου.

Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν ασφαλιστεί με δαπάνη του Δήμου, ενώ για την προστασία τους από τη διάδοση του κορωνοϊού είχε προβλεφθεί η διενέργεια ενός self test, στην αρχή κάθε εβδομάδας.

Επίσης, όλα τα σχολεία του προγράμματος στελεχώθηκαν με προσωπικό φύλαξης και καθαριότητας.

Διαβάστε περισσότερα:

Μαρούσι: Πρόστιμα «φωτιά» ύψους 1.000 ευρώ για παράνομη ρίψη μπάζων

Fuel Pass 2: Βήμα – βήμα η διαδικασία υποβολής της αίτησης

Power Pass: 9 στους 10 Ελληνες δηλώνουν απογοητευμένοι – Τι δείχνει έρευνα της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.