Την «απρόκλητη», όπως τη χαρακτηρίζει» επίθεση κατά του δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου δημάρχου Χαλανδρίου κ. Σωτήρη Λαπιέρη, κατά τη διάρκεια πορείας στο Σύνταγμα το χθεσινό (28/7) βράδυ, την προσαγωγή του στη συνέχεια και τη σύλληψή του εν τέλει με βαριές κατηγορίες, καταδικάζει απερίφραστα η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου.

«Καταγγέλλουμε ρητά την απρόκλητη αστυνομική βία στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας, θύμα της οποίας έπεσε και ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου Σωτήρης Λαπιέρης. Καταγγέλλουμε την προσαγωγή του και το γεγονός ότι αυτή μετατράπηκε σε σύλληψη και μάλιστα με βαριές κατηγορίες. Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση του Σωτήρη Λαπιέρη, καταδικάζοντας απερίφραστα πρακτικές που διόλου δεν συνάδουν με τη Δημοκρατία μας, αυτή που μόλις πριν από ελάχιστες ημέρες… τιμήσαμε στην γιορτή του Προεδρικού Μεγάρου», τόνισε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Χαλανδρίου βρίσκεται από το πρωί στην Εισαγγελία σε ένδειξη συμπαράστασης στον δημοτικό σύμβουλο της πόλης, ενώ στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας.

Την άμεση απελευθέρωσή του δημοτικού συμβούλου ζητά επίσης με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Χαλάνδρι Ενάντια, της οποίας επικεφαλής είναι ο κ. Λαπιέρης, σημειώνοντας: «Έπειτα από αναίτια επίθεση της αστυνομίας στη διαδήλωση για τις πυρκαγιές και την κλιματική αλλαγή κρατείται ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου και μέλος του Δ.Σ. των εργαζομένων του Συνηγόρου του Πολίτη Σωτήρης Λαπιέρης. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του».

Την αναίτια επίθεση στον δημοτικό σύμβουλο Χαλανδρίου καταδίκασε με ανακοίνωσή της και η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου.

Διαβάστε περισσότερα:

Power Pass: 9 στους 10 Ελληνες δηλώνουν απογοητευμένοι – Τι δείχνει έρευνα της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.

Ποιοι φόροι πληρώνονται σήμερα

Διαρρήκτες εισέβαλαν σε σπίτι ανώτατου δικαστικού στα Βόρεια Προάστια