Ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη εργάτη έγινε σε κεντρική λεωφόρο του Χαλανδρίου, όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, «ο Βατζίτ Καραμάτ, 34 ετών, κηπουρός και μπογιατζής, την Κυριακή 19 Ιούνη στις 1:40 μ.μ., επέστρεφε από το μεροκάματο που είχε κάνει στο Κορωπί μέσω της Λεωφόρου Πεντέλης για να πάει στο σπίτι του στη Ν. Ιωνία όπου διαμένει.

Είχε πάρει το πατίνι του από ένα καφενείο όπου το είχε αφήσει πριν τον παραλάβει το αφεντικό για τη δουλειά και άρχισε να κινείται προς Ν. Ιωνία. Σταμάτησε σε ένα φανάρι που άναψε κόκκινο περίπου στον αριθμό 88 της Λ. Πεντέλης. Εκεί τρία άτομα, κοντοκουρεμένοι, άρχισαν να κινούνται απειλητικά προς το μέρος του φωνάζοντας “Κωλοπακιστανέ θα σε γ@@@@@@@@ε, σήκω φύγε από εδώ”. Όταν το φανάρι άναψε πράσινο και ο Βατζίτ Καμαράτ άρχισε να κινείται με το πατίνι, τότε ένας από την ομάδα τον τράβηξε από το χέρι και τον έριξε κάτω. Άρχισε να τον γρονθοκοπεί και να τον κτυπά στο χέρι. Οι άλλοι δύο κατέστρεφαν το πατίνι γελώντας.

Μετά πήγε στο Νοσοκομείο “Γεννηματάς” όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες».

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, το θύμα θα υποβάλει καταγγελία στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε περισσότερα:

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Στη διάθεση του κοινού η κλιματιζόμενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ενόψει καύσωνα

Fuel Pass 2: Έως 80 ευρώ η ενίσχυση στα καύσιμα – 100 για τα νησιά

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Άνοιξε η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr – Πως θα κάνετε την αίτηση