Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, από τις αρχές του 2022, το έργο ύψους 1.250.000 ευρώ, της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων της πόλης, το οποίο χρηματοδοτείται εν μέρει από το ΕΣΠΑ και κατά 500.000 ευρώ από τον δημοτικό προϋπολογισμό.

Το έργο στοχεύει στην καλύτερη ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και αφετέρου στη διαμόρφωση συνθηκών θερμικής άνεσης για τα παιδιά και τους δασκάλους τους.

Τις προηγούμενες μέρες ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στεγάνωσης και θερμομόνωσης στα 10 σχολεία που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, ενώ ξεκίνησε, από το 12ο Δημοτικό, η αντικατάσταση με ενεργοβόρων λαμπτήρων με LED, μετά την πλήρη καταγραφή των αναγκών και την προμήθεια των υλικών. Η αντικατάσταση θα γίνει σταδιακά, δεδομένου ότι οι εργασίες γίνονται μόνο τα σαββατοκύριακα, όταν δεν λειτουργούν τα σχολεία.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης αντικατάσταση των κουφωμάτων (παράθυρα και εξώθυρες). Η διαδικασία βρίσκεται στη φάση κατασκευής των κουφωμάτων και προγραμματισμού της τοποθέτησής τους.

Συνολικά έγιναν μονώσεις 4.733 τ.μ., ενώ θα αντικατασταθούν κουφώματα 2.200 τ.μ., με διπλά υαλοστάσια και θα τοποθετηθούν 1.634 τεμάχια φωτιστικών LED.

Διαβάστε περισσότερα:

Συνεχίζονται οι «Ημέρες Καριέρας» στην Αγία Παρασκευή

Αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου – Φθηνή στέγη σε εργαζόμενους μέσω ΟΑΕΔ

Καμπανάκι ΕΛ.ΑΣ. για μήνυμα που δήθεν αποστέλλεται από την Αστυνομία