Ξεκινούν τα έργα της αναστήλωσης του παλαιού εργοστασίου το οποίο βρίσκεται εντός του πάρκου της οδού Πεύκων (γνωστό και ως Ο.Τ. 216), ώστε ο χώρος να μετατραπεί σε τοπόσημο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ως ένας νέος, δυναμικός, πολυχώρος πολιτισμού και δημιουργίας στην υπηρεσία των δημοτών, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή. Μετά τον σχετικό διαγωνισμό και την υπογραφή της απαιτούμενης σύμβασης από τον δήμαρχο της πόλης Νίκο Μπάμπαλο η εργολήπτρια εταιρεία βάζει μπροστά τις εργασίες, οι οποίες θα διαρκέσουν περίπου ενάμιση χρόνο, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

Και αυτό γιατί, όπως σημειώνει η δημοτική αρχή, «το παλιό κτήριο, το οποίο χρησιμοποιούταν ως κλωστοϋφαντουργείο τον περασμένο αιώνα για να περάσει αργότερα στην ιδιοκτησία του Δήμου, θα αναστυλωθεί κρατώντας όμως την ιστορική του μορφή ως μνημείο ιστορίας του Ηρακλείου. Από αντίστοιχο, άλλωστε, πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ανάδειξη ιστορικών, δημόσιων χώρων, προέκυψε η χρηματοδότηση του έργου, την οποία η δημοτική αρχή αναζήτησε, διεκδίκησε και πέτυχε να απορροφήσει για να αναστυλώσει το εργοστάσιο, καταθέτοντας ολοκληρωμένη πρόταση».

«Με την ολοκλήρωση των εργασιών ο νέος πολυχώρος θα ενσωματωθεί αρμονικά στο πάρκο, το οποίο, βεβαίως, θα διατηρήσει το πράσινο και την παιδική χαρά», υπογραμμίζει η δημοτική αρχή.

Ο κ. Μπάμπαλος δηλώνει σχετικά: «Η έναρξη των εργασιών για την αναστύλωση του παλαιού εργοστασίου στο Ο.Τ. 216 είναι μια ιστορική στιγμή για τον Δήμο μας. Αναδεικνύουμε και αξιοποιούμε έναν από τους σημαντικότερα κτίρια της πόλης, το οποίο θα μπορούνε να χαίρονται οι Ηρακλειώτες με δράσεις πολιτισμού και τεχνών. Και όλα αυτά χωρίς να επιβαρύνουμε το δημοτικό ταμείο, με χρήματα που αναζητήσαμε και πετύχαμε από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Αποδεικνύουμε για ακόμα μια φορά ότι με σχέδιο και σοβαρότητα καταφέρνουμε να κάνουμε στην πόλη μας πράγματα τα οποία θα μείνουν για πάντα στο Ηράκλειο, κληρονομιά και στις γενιές που θα έρθουν».

Διαβάστε περισσότερα:

Δήμος Χαλανδρίου: «Αθλητική Κατασκήνωση 2022» – Από τη Δευτέρα 9 Μαΐου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τη Β’ περίοδο

Μικρότερος ο κίνδυνος άνοιας για όσους έχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών – Τι δείχνει αμερικανική μελέτη

Επίδομα παιδιού: Κλείνει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων – Πότε θα πληρωθεί η 2η δόση