Επί ποδός ο Δήμος Αμαρουσίου για την επέλαση της κακοκαιρίας Ελπίδα, με την δημοτική αρχή να πραγματοποιεί οργανωτική σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου .

Ο Δήμος Αμαρουσίου με την αρμόδια Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) βρίσκονται σε 24ωρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση προβλημάτων από την κακοκαιρία.

O Δήμος προμηθεύτηκε εγκαίρως αλάτι το οποίο είναι στην διάθεσή των πολιτών στα εξής σημεία:

– Στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασιλίσσης Σοφίας 9) και στην Πλατεία στην Νέας Λέσβου (σε συσκευασίες) και στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Αμαρουσίου στην Αμαρουσίου Χαλανδρίου 41 (χύμα).

Σύμφωνα με την δημοτική αρχή, στη διάθεση πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες υπάρχουν κλιματιζόμενες αίθουσες στο ισόγειο του Δημαρχείου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημητρίου Μόσχα) για τη φιλοξενία τους.

Οι πολίτες καλούνται να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας και να επικοινωνούν με τη Γραμμή Δημότη 15321 για να αναφέρουν σχετικά προβλήματα.

Σε ότι αφορά το οδικό δίκτυο η Περιφέρεια Αττικής είναι υπεύθυνη και μεριμνά για τους κεντρικούς άξονες ενώ ο Δήμος για το υπόλοιπους δρόμους.

Για πιθανά προβλήματα που μπορεί να παρατηρηθούν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης οι πολίτες να επικοινωνούν με τον ΔΕΔΔΗΕ στο τηλ 8004004000.

Διαβάστε περισσότερα:

Δραματική αύξηση σε αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά και κοκαΐνη στην Αττική – Αποκαλυπτική έρευνα του ΕΚΠΑ

Σαρώνει τη χώρα την κακοκαιρία Ελπίδα – Χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες

ΣΟΚ: Μητέρα υποχρέωνε την 11χρονη κόρη της να ζει με το πτώμα του πατέρα της – Τι κατέθεσε στους αστυνομικούς