Άρθρο του Δημήτρη Κοντοδίνα*

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθήσαμε την απομάκρυνση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριου Αργύρη Ντινόπουλου, από τα κοινά της πόλης μας και την ματαίωση της εκ νέου υποψηφιότητας του, χάριν της κομματικής ενότητας της ΝΔ στα Βριλήσσια».

Η αλήθεια είναι πως η απόφαση αυτή ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Ωστόσο, είναι χρήσιμο να δούμε την αλήθεια πίσω από τις λέξεις. Ποια κομματική ενότητα καλείται να διαφυλάξει η ΝΔ στα Βριλήσσια;

Αρχικά, ο συνδυασμός της Νέας Πνοής μιλά, μέσω του ίδιου του επικεφαλής του, για άνοιγμα σε άλλους πολιτικούς χώρους. Πως επιτυγχάνεται αυτό όταν μιλάμε για κομματική ενότητα συγκεκριμένου κόμματος; Όταν, δημόσια πλέον υπουργοί του κυβερνόντος κόμματος, δίνουν το χρίσμα στην παράταξη της Νέας Πνοής, με καθαρά κομματικό χαρακτήρα;

Ωστόσο, αυτό έρχεται μέσω μιας βαθιά παλαιοκομματικής λογικής που θεωρεί τους Δήμους ως κομματικό λάφυρο και μέσω επίδειξης δύναμης στον πολιτικό αντίπαλο. Δεν έχει συνεπώς ως κινητήριο δύναμη την αγάπη για την πόλη που ζούμε και την θέληση για προσφορά, αλλά την κομματική ανέλιξη.

Οι Βριλησσιώτες έχουμε αποδείξει πως η ψήφος μας στις δημοτικές εκλογές δεν είναι κομματική, αλλά με βάση τα κριτήρια του καθενός για το ποιος είναι πιο ικανός να βελτιώσει την ποιότητα ζωής μας. Και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Γιατί κόμμα μας είναι τα Βριλήσσια.

*Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος – Μέλος δημοτικού συνδυασμού «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας»