Σίριαλ και μάλιστα κακόγουστο κατάντησε για το όμορφο προάστιο των Βριλησσίων η υπόθεση με τα χρέη ύδρευσης, τη στιγμή μάλιστα που ακόμα και οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής απορούν τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει -και απάντηση δεν παίρνουν.

Ούτε κι εμείς, άλλωστε, πήραμε στα ερωτήματα τα οποία αποστείλαμε με αποδέκτη τον Δήμο και τους αρμόδιους συνεργάτες του νυν Δημάρχου, Ξένου Μανιατογιάννη

Κοινώς, φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Ποιος τα χρωστάει αυτά τα λεφτά, πώς και γιατί;

Λέμε, για το θέμα που «έσκασε» καλοκαιριάτικα. Για το 1,3 εκατ. ευρώ! Πολλά λεφτά, πάρα πολλά…

Η ξαφνική -κι απρόσμενη για όσους δηλώνουν άγνοια για το θέμα- εμφάνιση του υπέρογκου χρέους προκάλεσε και την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Ο εκ των υποψηφίων Δημάρχων και εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος κι επικεφαλής παράταξης η οποία διεκδικεί την εξουσία στον Δήμο Βριλησσίων, Γιάννης Πισιμίσης, εξεμάνη: «Πήρατε 700.000 ευρώ πέρσι από το κράτος και φέτος χρωστάτε πάλι 1,3 εκατ. ευρώ για το νερό!», είπε.

Από την 1η Ιουνίου με email μας, ως Μέσο Ενημέρωσης, θέσαμε ερωτήματα στη δημοτική Αρχή για το θέμα, ώστε στο ρεπορτάζ μας να είναι ολοκληρωμένο και να υπάρχει η θέση του Δήμου, ωστόσο απάντηση δεν πήραμε, ως εκ τούτου επανήλθαμε στις 16 Ιουνίου, ωστόσο η ανταπόκριση ήταν η ίδια, δεν υπήρξε.

Από που προκύπτουν αυτές οι οφειλές; Από την υδροδότηση των δημοτών ή από τις υπηρεσίες του Δήμου; Δεν αποδίδουν οι δημότες τους λογαριασμούς τους; Εάν ο Δήμος εισπράττει, γιατί δεν τα αποδίδει στην ΕΥΔΑΠ; Σε ποια έξοδα για την κάλυψη του προϋπολογισμού του Δήμου κατευθύνονται οι εισπράξεις από την ύδρευση, εάν δεν αποδίδονται στην ΕΥΔΑΠ;

Ο “Βριλησσιώτης”