Το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης “Rethink” του Δήμου Βριλησσίων προσκαλεί όλους τους πολίτες στην ενημερωτική εκδήλωση  με τίτλο «Κομποστοποίηση: η σιωπηλή δύναμη, Αναγεννητικές Καλλιέργειες: τρόπος να ζεις!», η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον φυσιολατρικό σύλλογο «Βριλησσός» την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 και ώρα 8.00 μ.μ. στην πλατεία Αντώνης Τρίτσης (Υμηττού 83) στα Βριλήσσια.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα επιτυχημένα παραδείγματα των Δικτύων Συνοικιακής Κομποστοποίησης της Καλαμάτας και των Βριλησσίων, με στόχο την ανάδειξη της λειτουργίας και της αξίας της κομποστοποίησης, της επανάχρησης και της ανακύκλωσης, ως βασικών εργαλείων μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και ανάκτησης ενέργειας υπέρ των πολιτών.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει ενημέρωση για την αξία της αναγεννητικής καλλιέργειας των μεθόδων και των τεχνικών της, ως εργαλείων εκπαίδευσης και διαχείρισης της ενέργειας και δημιουργίας βιώσιμων κοινωνιών, στο πλαίσιο ενός φυσικού οικοσυστήματος, που αναγεννά τη γη χωρίς την χρήση αγροχημικών προϊόντων.

Οι αναγεννητικές καλλιέργειες αποτελούν το στοίχημα και την πρόκληση του μέλλοντος, καθώς μας καλούν να ξανασκεφτούμε τη θέση μας στο οικοσύστημα και τη διαχείριση της τροφής σε μίκρο και μάκρο κλίμακα.

Μας προκαλούν να αναθεωρήσουμε και να αναδημιουργήσουμε τη βάση μια βιώσιμης κοινωνίας όπου ο άνθρωπος δεν νοείται σαν αποκομμένο κομμάτι στην φυσική διαδικασία, αλλά ως ένας νοήμων ενεργός οργανισμός, σε πλήρη αλληλεξάρτηση με το φυσικό του περιβάλλον, ως ένα με την φύση γύρω του.

Τέλος, στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί διανομή σπόρων προς το κοινό από την Ανοιχτή Τράπεζα Παραδοσιακών Σπόρων του Αγροκτήματος Φοίφα.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι:

– η Μυρτώ Φοίφα, εκπαιδευτικός με ειδίκευση στην οικοκεντρική, βιωματική εκπαίδευση και στις αναγεννητικές καλλιέργειες, δημιουργός του RE:THINK Project και εκπρόσωπος της RE:THINK

– ο Αλέξης Μαυραγάνης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών του Δήμου Βριλησσίων & Περιβαλλοντολόγος – Πολιτικός Επιστήμονας

Διαβάστε περισσότερα:

Έπεσαν οι υπογραφές για αντιπλημμυρικά έργα ύψους 520.000 στο Μαρούσι

Νέο επίδομα 430 ευρώ: Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις

Εισφορά αλληλεγγύης: Καταργείται για όλους από το 2023 – Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι