Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε ο ΔΕΣΦΑ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newmoney. Το σχετικό περιστατικό άρχισε να διακινείται από χθες το απόγευμα στο darkweb.

Συγκεκριμένα, ομάδα χάκερς φέρεται να εισήλθε στο εσωτερικό δίκτυο του Διαχειριστή χθες 19 Αυγούστου, στις 18:42 το απόγευμα και να υπέκλεψε κάποια αρχεία.

Κατά τη συνήθη πρακτική τέτοιων ομάδων, τέθηκε μια διορία προς τον ΔΕΣΦΑ, μετά την παρέλευση της οποίας θα δημοσιοποιούντο αυτά τα αρχεία, με προφανή στόχο, όπως εικάζεται, την απόσπαση λύτρων.

Εκπρόσωπος της διοίκησης του Διαχειριστή ανέφερε στο newmoney ότι πράγματι ο ΔΕΣΦΑ έχει υποστεί μια κυβερνοεπίθεση, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν έχει επηρεαστεί στο παραμικρό η λειτουργία του δικτύου και των παραδόσεων φυσικού αερίου.

Όπως επισήμανε η λειτουργία του δικτύου είναι απόλυτα θωρακισμένη κάτι που αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα του Διαχειριστή για λόγους ασφαλείας.

Περαιτέρω τόνισε ότι με το περιστατικό της επίθεσης ασχολούνται ήδη τρεις διαφορετικές ομάδες εμπειρογνωμόνων που εξετάζουν όλα τα δεδομένα, ώστε να γίνει αντιληπτό εάν έχει γίνει υποκλοπή αρχείων και τι αφορούν αυτά. Για αυτό το σκοπό έχουν απομονωθεί ορισμένα τμήματα του Data Center, τα οποία ωστόσο δεν επηρεάζουν σε τίποτα την ομαλή λειτουργία του δικτύου φυσικού αερίου.

Μέχρι τώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιες είναι οι προθέσεις των χάκερς, κάτι που αναμένεται να φανεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Πηγή: Newmoney.gr