Σε επένδυση 50 εκατ. ευρώ για την κατασκευή των υπερσύγχρονων γραφείων της PwC στο Μαρούσι, τα οποία θα παραδώσει το 2024, προχώρησε η Dimand.

Η ανέγερση του κτιρίου πραγματοποιείται σε ιδιόκτητο οικόπεδο που πρόσφατα απέκτησε μέσω της θυγατρικής της, Insignio ΜΑΕ, η DIMAND και θα είναι συνολικής επιφάνειας 22.550 τ.μ..

Το ακίνητο βρίσκεται σε προνομιακή θέση, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 65, στο Μαρούσι, και πρόκειται να πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα LEED και WELL καθώς θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας.

Το νέο κτίριο έρχεται να αναβαθμίσει το υβριδικό μοντέλο απασχόλησης που ήδη εφαρμόζει η εταιρεία δημιουργώντας έναν ευέλικτο, περιβαλλοντικά βιώσιμο, καινοτόμο και συναρπαστικό χώρο εργασίας που εστιάζει στην εμπειρία των εργαζομένων και την ενδυνάμωση της συνεργασίας. Αυτή η εμπειρία βασίζεται στην ποικιλομορφία των χώρων (αμφιθέατρα, βιβλιοθήκες, εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι συνεργασίας, χώροι χαλάρωσης κ.ο.κ.), στη δυνατότητα εναλλαγής της χρήσης τους ανάλογα με την ανάγκη των εργαζομένων και στην αλληλεπίδραση μεταξύ των ομάδων. Οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να εργάζονται, να αλληλοεπιδρούν και να συγκεντρώνονται στις ζώνες του κτιρίου που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες της εργασίας τους και στο έργο που έχουν να φέρουν εις πέρας.

Στα νέα γραφεία προβλέπονται ακόμη ειδικά διαμορφωμένοι, συνεργατικοί χώροι φιλοξενίας για τους πελάτες, τους συνεργάτες αλλά και για εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά προγράμματα κ.α., υποστηρίζοντας ενεργά τη στρατηγική της εταιρείας για την παροχή ολιστικών λύσεων υψηλής ποιότητας.

Το συγκρότημα θα αποτελείται από δύο αντικριστά κτίρια τεσσάρων επιπέδων, συνολικής επιφάνειας 22.550 τ.μ. και θα διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ και άλλους βοηθητικούς χώρους. Μεταξύ των κτιρίων αναπτύσσεται ακάλυπτος χώρος πρασίνου, που θα λειτουργεί ως πυρήνας κοινωνικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, αλλά και ως χώρος ανάπαυλας για τους εργαζόμενους.

Ειδική μέριμνα έχει υπάρξει για τον φωτισμό και αερισμό σε όλους τους χώρους εργασίας, ενώ έμφαση έχει δοθεί και στην ακουστική μελέτη προκειμένου να επιτευχθούν οι ιδανικές εσωτερικές συνθήκες. Στον ακάλυπτο χώρο και τη στέγη φιλοξενούνται κήποι με βλάστηση Μεσογείου. Ο υψηλού επιπέδου σχεδιασμός, οι αρχές βιωσιμότητας και ευεξίας που ενσωματώνονται, καθιστούν το κτιριακό συγκρότημα ως νέο αρχιτεκτονικό σημείο αναφοράς, με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου ΑΣ.Π.Α. Design.

Η εταιρεία συμβούλων PwC αναμένεται να συγκεντρώσει στο νέο συγκρότημα τις υπηρεσίες που σήμερα στεγάζει σε τρία διαφορετικά κτίρια. «Τα νέα γραφεία υπηρετούν τον στόχο που έχουμε θέσει να είμαστε μια εταιρεία κλιματικής ουδετερότητας έως το 2030», ανέφερε ο Μάριος Ψάλτης, διευθύνων σύμβουλος της PwC. Σύμφωνα με τον ίδιο, προβλέπονται μεγαλύτεροι κοινόχρηστοι χώροι (εσωτερικοί και εξωτερικοί), όπως επίσης και ειδικά διαμορφωμένοι συνεργατικοί χώροι φιλοξενίας για τους πελάτες, τους συνεργάτες αλλά και για εκπαιδευτικά ιδρύματα, ερευνητικά προγράμματα κ.ά. «Ο κόσμος της εργασίας αλλάζει. Το ίδιο και η έννοια “γραφείο”.

»Στην PwC περνάμε από τη θεωρία στην πράξη. Σχεδιάζουμε τους χώρους εργασίας του μέλλοντος ώστε να βελτιώσουμε την εργασιακή καθημερινότητα των ανθρώπων μας και να τους υποστηρίξουμε να εργαστούν με νέους τρόπους».

Διαβάστε περισσότερα:

Νεκρός ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε μετά από ένοπλη επίθεση (pics)

Φωτιά στο Μαρούσι πίσω από το Άλσος Συγγρού

Πόσα ξοδεύουν οι Έλληνες για ενοίκιο – Οι ακριβότερες και φθηνότερες περιοχές στην Αττική