142 κιλά τρόφιμα ετησίως πετούν στα σκουπίδια τα ελληνικά νοικοκυριά – Πώς η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης κάνει τη διαφορά

Κάθε ελληνικό νοικοκυριό, εκτιμάται ότι πετάει ετησίως 142 κιλά τρόφιμα, σύμφωνα με την έκθεση Food Waste Index 2021 των Ηνωμένων Εθνών, με τη χώρα μας να κατέχει τις χαμηλότερες θέσεις παγκοσμίως στο θέμα του Waste Management και δη στο Food Waste.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, θυγατρική του Υπερταμείου στον κλάδο του Food Supply, από το 2018 και με πρωτοβουλία του προέδρους της Θεόδωρου Παπαδόπουλου, υλοποιεί το πρόγραμμα «Κοινωνικό Πιάτο».

Καθημερινά, ενδιαφερόμενοι έμποροι παραδίδουν ποσότητες μη εμπορεύσιμων οπωροκηπευτικών, από τα οποία, επιλέγονται τα κατάλληλα προς κατανάλωση, ανασκευάζονται και διανέμονται σε κοινωνικούς φορείς, που τα προσφέρουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το πρόγραμμα συμβάλλει ουσιαστικά στη μείωση της σπατάλης φαγητού και στη στήριξη και σίτιση ευπαθών ομάδων, καθώς και στην ευρύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από αυτά τα θέματα.

Διαβάστε περισσότερα στο Business4sdgs.gr

Διαβάστε επίσης

Εμβολιασμοί έξω από ναούς από την Κυριακή – Τι ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας για το πιλοτικό πρόγραμμα

Κούρεμα ενοικίων: Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις – Οι προϋποθέσεις και τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι

Rapid test: Αντιδρούν τα ιδιωτικά εργαστήρια στο 10ευρω – Γιατί ζητούν αύξηση της τιμής

Πληκτρολόγησε και πάτα enter για αναζήτηση

vupu.gr Θέλεις να λαμβάνεις ενημερώσεις και να μαθαίνεις πρώτος όσα συμβαίνουν στα Βόρεια Προάστια;
Απόρριψη
Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις