Η κρίση γεννά ιδέες λένε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η επιβολή του δεύτερου lockdown, για τον περιορισμό της πανδημίας έφερε την ιδέα, η οποία δεν άργησε να μετουσιωθεί σε πράξη.

Ο λόγος για το Βαφλάδικο, το οποίο άνοιξε στη Νέα Ερυθραία και έχει μετατραπεί στο πιο in στέκι βάφλας, καθώς συνδυάζει γεύσεις για κάθε απαιτητικό ουρανίσκο.

Φωτογραφία: Κατερίνα Σαρρή – Χριστοφή

3+1 λόγοι να το επισκεφθείτε το Βαφλάδικο

Ενώ όλοι γνωρίζουμε την ύπαρξη μιας και μόνο βάφλας, της γλυκιάς, εδώ γίνεται η ανατροπή, αφού πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το Bubble Waffle, μια μοναδική αλμυρή βάφλα που τη γεμίζεις με υλικά της επιλογής σου. Δεν υπάρχει κάτι πιο γευστικό και χορταστικό από αυτή την αλμυρή βάφλα.

Φωτογραφία: Κατερίνα Σαρρή – Χριστοφή

Για τους βιαστικούς της παρέας που τρώνε στο «πόδι» και απλώς θέλουν να τσιμπήσουν, τότε δίνεται η επιλογή και θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάσουν τα αλμυρά βαφλάκια με τυρί και ζαμπόν.

Φωτογραφία: Κατερίνα Σαρρή – Χριστοφή

Οι λάτρεις της γλυκιάς βάφλας, θα μπορούν να την απολαύσουν με ένα σωρό διαφορετικούς συνδυασμούς. Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος, καθώς ο επισκέπτης δεν πρέπει να χάσει με τίποτα το καλύτερο παγωτό μηχανής που έχει δοκιμάσει.

Φωτογραφία: Κατερίνα Σαρρή – Χριστοφή

Η ιστορία πίσω από την επιτυχία

Η Μιμή και ο Παναγιώτης, είναι τα βασικά πρόσωπα της ιστορίας. Και οι δύο με πολυετή εμπειρία στο δύσκολο και απαιτητικό χώρο του μάγειρα, έχοντας περάσει από γνωστά εστιατόρια αλλά και ξενοδοχεία.

Το καμπανάκι για τη δημιουργία κάτι δικό τους είχε χτυπήσει στη δεύτερη μετά τη δεύτερη γέννα της Μιμής, η οποία δυσκολευόταν να βρει εργασία καθώς οι εργοδότες κοιτούσαν πρώτα ότι ήταν μητέρα δύο παιδιών και μετά το επαγγελματίας με τα χρόνια εμπειρίας στο χώρο. Ενώ η χώρα έμπαινε στο δεύτερο lockdown, το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει την κίνηση για ένα μαγαζί το οποίο δεν υπάρχει στην περιοχή. Γλυκατζού εκείνη, λάτρεις των αλμυρών ο Παναγιώτης, κατέληξαν να συγκεράστουν οι δύο γευστικές επιλογές.

Έτσι η ιδέα είχε πάρει μορφή, γλυκές και αλμυρές βάφλες, αλλά να μη λείπει από τον συνδυασμό το παγωτό μηχανής.

Φωτογραφία: Κατερίνα Σαρρή – Χριστοφή

Έλειπε το κεφάλαιο

Από την ολοκλήρωση του παζλ έλειπε το κεφάλαιο, ωστόσο, δεν τα παράτησαν αφού μετά από πολλές έρευνες, εντόπισαν έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό ο οποίος υποστηρίζει και βοηθάει στην υλοποίηση μικρών επιχειρήσεων. Έκαναν την αίτηση, η οποία ωστόσο, λόγω των περιοριστικών μέτρων και τη γενικότερη ανησυχία αλλά και τα προβλήματα στον κλάδο της εστίασης, απορρίφθηκε.

Δεν το έβαλαν κάτω και επανήλθαν, κάνοντας εκ νέου αίτηση η οποία έγινε δεκτή. Βρέθηκε ο χώρος και παρά τις δυσκολίες το μαγαζί φτιάχτηκε με μεράκι από τους ίδιους, για να κάνουν εγκαίνια την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Φωτογραφία: Κατερίνα Σαρρή – Χριστοφή

Πού θα τους βρείτε

Το Βαφλάδικο βρίσκεται στην οδό Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ 4 στη Νέα Ερυθραία. Είναι ανοιχτό Κυριακή με Πέμπτη από τις 8 το πρωί έως τις 12 το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο 8 το πρωί έως τη μία το πρωί. Ενώ για όλους όσοι θέλουν παραγγελία στο σπίτι, με ένα τηλεφώνημα στο 2117354696, έρχεται delivery.