Σήμερα, 2 Ιουνίου 2023 ξεκινούν οι πληρωμές για τους 645.000 δικαιούχους του market pass που θα μοιραστούν 24 εκατ. ευρώ. Οι πληρωμές αφορούν όσους έχουν επιλέξει οικονομική ενίσχυση μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας.

Η πληρωμή αυτή είναι ο προτελευταίος γύρος πληρωμών και αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή Τρίτη, 6 Ιουνίου 2023 λόγω της τραπεζικής αργίας του Αγίου Πνεύματος.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν πληρωμές σε όσους δικαιούχους έγινε σύσταση με email για να διορθώσουν τα στοιχεία των αιτήσεών τους, προκειμένου να μη χάσουν την παροχή, και έτσι θα λάβουν αναδρομικά τα χρήματα.

Σημαντικό να αναφερθεί και το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις κάλπες της 25ης Ιουνίου πρόκειται να προχωρήσει στην επέκταση του market pass, ίσως, μέχρι το τέλος του έτους.

Να σημειωθεί ότι οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Market Pass θα λήξουν αυτόματα στις 31/8/2023 και έτσι δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή. Ενώ, η άυλη ψηφιακή κάρτα του Market Pass χρησιμοποιείται σε POS που διαθέτουν τα Super Market, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Τα ποσά διαμορφώνονται ως εξής:

Ένα μονομελές νοικοκυριό θα λάβει 22 ευρώ
Ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα θα πάρει 32 ευρώ
Μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο θα λάβει 32 ευρώ
Μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα θα πάρει 42 ευρώ
Ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο θα λάβει 42 ευρώ
Ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα θα πάρει 52 ευρώ
Ένα ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα θα λάβει 62 ευρώ
Ένα ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα θα πάρει 72 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα:

Δήμος Διονύσου: 19 νέοι μεταλλικοί κάδοι για δωρεάν απόθεση ογκωδών αντικειμένων και κλαδιών

Μηχανή παρέσυρε 3χρονο κοριτσάκι και τη συνοδό στο Χαλάνδρι – Σε κρίσιμη κατάσταση το παιδί

Δήμος Κηφισιάς: 1.700 πολίτες στο πρόγραμμα κομποστοποίησης