Αυξημένη ζήτηση παρατηρείται για την αγορά πολυτελών κατοικιών στην Αττική και κυρίως στα Βόρεια Προάστεια, καθώς θεωρείται μία ασφαλής και προσοδοφόρα επένδυση.

Παρότι τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον για αγορά κατοικιών ήταν ιδιαίτερα αυξημένο για τα Νότια Προάστια και για το ιστορικό κέντρο, ωστόσο παρατηρείται πλέον βελτιωμένη ζήτηση και για τα Βόρεια Προάστια, όπου φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για αγορά πολυτελών κατοικιών σε συμφέρουσες τιμές είτε από Έλληνες είτε και από αλλοδαπούς επενδυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της ελληνικής κτηματαγοράς, συνεχίζεται η ανοδική πορεία των αξιών των οικιστικών ακινήτων. Ενδεικτικά, το 2021 σημειώθηκε αύξηση των τιμών στα διαμερίσματα κατά 7,4% σε σχέση με το 2020 όταν η αύξηση ήταν 4,5%. Το 2022 η άνοδος αυτή συνεχίζεται, καθώς το πρώτο εξάμηνο οι τιμές αυξήθηκαν κατά 10%, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η τάση αυτή επιβεβαιώνεται από το ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών και Εταιριών Επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΑΑΠ) που το τελευταίο διάστημα επιλέγουν να επενδύσουν στην ανάπτυξη ποιοτικού οικιστικού προϊόντος.

Ειδικότερα όσον αφορά τα Βόρεια Προάστια, αυτά αποτελούν διαχρονική και σταθερή αξία ως επιλογή κατοικίας στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Πρόκειται για προνομιούχες περιοχές με υψηλούς δείκτες αναλογίας χώρων πρασίνων και κοινόχρηστων χώρων ανά κάτοικο, με πολύ καλή ρυμοτομία και πρόσβαση σε τοπικά εμπορικά κέντρα και τα καλύτερα ιδιωτικά και διεθνή σχολεία.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την εξαιρετική σχέση τιμής και ποιότητας κατασκευής, αλλά και την εύκολη πρόσβαση σε κεντρικούς οδικούς άξονες (Αττική και Εθνική Οδό) καθιστούν την αγορά κατοικίας στα Βόρεια Προάστια ως ιδανική επιλογή, τόσο για οικογένειες, όσο και για ιδιώτες – επενδυτές και μη – που αναζητούν ασφάλεια και ποιότητα στην οικιστική επιλογή.

Διαβάστε επίσης:

Πιέσεις Κουμουτσάκου για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στον δήμο Πεύκης Λυκόβρυσης – Επίκαιρη ερώτηση στον Θάνο Πλεύρη

Χαλάνδρι σε Δράση: Γιατί ο κ Ρούσσος πληρώνει ενοίκιο 6.500 ευρώ το μήνα για ένα άδειο κτίριο;

Μια γεμάτη αγκαλιά με παιχνίδια για τα παιδιά του Δήμου Διονύσου