Ώθηση στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, για τη δημιουργία κέντρου υγείας στον δήμο Πεύκης-Λυκόβρυσης, έδωσε ο βουλευτής του Β1 Βόειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος, σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ζήτησε την επίτευξη προόδου στο θέμα της δημιουργίας κέντρου υγείας αστικού τύπου στον δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, ένα έργο που χρονίζει από το 2014 και που μπορεί να καλύψει ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των κατοίκων.

Ο κ. Κουμουτσάκος έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο γεγονός ότι ήδη από το 2012 έχει αποφασιστεί η δημιουργία του συγκεκριμένου κέντρου υγείας σε ιδιόκτητο χώρο έκτασης 1500 τ.μ., στην περιοχή της Λυκόβρυσης, ως μια αποκεντρωμένη οργανική μονάδα του γενικού ογκολογικού νοσοκομείου “Οι Άγιοι Ανάργυροι”.

Αυτό συνεπάγεται ότι θα εξυπηρετήσει ανάγκες, όχι μόνο των περιοχών Πεύκης και Λυκόβρυσης, αλλά και των γύρω περιοχών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αποσυμφόρηση  μεγάλων νοσοκομείων όμορων δήμων όπως το ΚΑΤ, οι Άγιοι Ανάργυροι, το Σισμανόγλειο και η Αγία Όλγα.

Στην απάντησή του, ο Υπουργός Υγείας αναγνώρισε ότι ο κ. Κουμουτσάκος ανακινεί ένα χρονίζον θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά “Η κριτική που γίνεται στην ερώτησή σας, ευσταθεί”, ενώ παράλληλα, σημείωσε ότι στο πλαίσιο  προγραμματισμού της κυβέρνησης είναι βασική σταθερά η ενδυνάμωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με 157 κέντρα υγείας να έχουν ήδη μπει στο πρόγραμμα για ενίσχυση από το ταμείο ανάκαμψης.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε συγκεκριμένα ότι στους επόμενους τέσσερις με πέντε μήνες θα επανατεθεί το συγκεκριμένο θέμα προς επικαιροποίηση και συζήτηση προκειμένου να τροποποιηθούν οι όροι του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να συμπεριληφθεί το συγκεκριμένο έργο και να υλοποιηθεί γρήγορα.

Διαβάστε επίσης:

Χαλάνδρι σε Δράση: Γιατί ο κ Ρούσσος πληρώνει ενοίκιο 6.500 ευρώ το μήνα για ένα άδειο κτίριο;

Μια γεμάτη αγκαλιά με παιχνίδια για τα παιδιά του Δήμου Διονύσου

Δωρεάν τα προφυλακτικά για τους νέους από 1/1/2023 – Τι ανακοίνωσε ο Μακρόν