Μία λάθος εκτίμηση μετέτρεψε τη Λόλα Νταϊφά σε θύμα κλοπής μέσα στο ίδιο της το σπίτι, με τους κλέφτες να της αποσπούν κοσμήματα τεράστιας οικογενειακής αλλά και πραγματικής αξίας, καθώς εκτιμούνται σε πάνω από 600.000 ευρώ. Το πολύπειρο στέλεχος στον τομέα των δημοσίων σχέσεων, είδε αυτό τον θησαυρό να εξαφανίζεται από το καλά θωρακισμένο σπίτι της στα Βόρεια Προάστια, με τους απατεώνες να της στήνουν παγίδα με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Περίπου στα μέσα του Οκτωβρίου όταν η Λόλα Νταϊφά επέστρεφε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο σπίτι της στα Βόρεια Προάστια. Στην είσοδο της πολυκατοικίας ένας καλοντυμένος κύριος με μάσκα στο πρόσωπο (λόγω Covid) τη χαιρετάει κανονικά και της λέει ότι γίνονται κάποιες εργασίες στον επάνω όροφο. Όσο όμως η Λόλα Νταϊφά είχε ανοιχτή την πόρτα, είχαν μπει στο εσωτερικό του διαμερίσματος άλλα δύο άτομα, χωρίς να τους αντιληφθεί, τα οποία και τη λήστεψαν.

«Τα κοσμήματα που εκλάπησαν τα είχα στο συρτάρι. Ήταν κοσμήματα πολλών δεκάδων ετών, της γιαγιάς μου, της προγιαγιάς μου, του πεθερού μου. Ήταν πραγματικός θησαυρός και κυρίως είχαν τρομερή συναισθηματική αξία όλα αυτά. Το φοβερό είναι ότι πήγαν απευθείας στο συρτάρι που τα είχα τοποθετήσει» τόνισε, μεταξύ άλλων, η Λόλα Νταϊφά στην εφημερίδα. «Οι αστυνομικοί μας είπαν πως πρόκειται για σπείρα Ρομά που ενεργεί με αυτόν τον τρόπο. Δυστυχώς έτυχε την ημέρα εκείνη να έχω κάποιο προσωπικό πρόβλημα, το μυαλό μου ήταν στο πρόβλημα και όχι στο σπίτι με αποτέλεσμα να μπουν οι “ποντικοί” ανενόχλητοι μέσα και να μην αφήσουν τίποτα» κατέληξε.

Η σπουδαιότητα της υπόθεσης είναι τέτοια, που από την πρώτη στιγμή για το συμβάν ενημερώθηκε η Interpol, ενώ στη ΓΑΔΑ σήμανε συναγερμός για τον θησαυρό. «Δεν περίμενα ποτέ πως εγώ η ίδια θα άνοιγα στους επίδοξους ληστές μου και θα έχανα όλα τα κοσμήματα, που χρονολογούνται ακόμη και από τον 18ο αιώνα» σημείωσε η ίδια.

Διαβάστε περισσότερα:

Δήμος Παπάγου Χολαργού: Έπεσαν οι υπογραφές για την αναβάθμιση γήπεδο ποδοσφαίρου της οδού Κύπρου

Έρχονται νέες αυξήσεις σε δεκάδες προϊόντα μέχρι τα Χριστούγεννα

Ρεύμα: Νέα επιβάρυνση κατά 1 λεπτό ανα κιλωβατώρα