«Το καλάθι του νοικοκυριού έχει ξεπουλήσει» είπε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της νέας αυτοψίας που έκανε σε σούπερ μάρκετ στα Μελίσσια.

«Όλες οι αλυσίδες αναφέρουν πως δεν προλαβαίνουν να γεμίσουν τα ράφια από τα προϊόντα του καλαθιού» και πρόσθεσε πως «το καλάθι προχωράει και πάει καλά. Ο κόσμος το στηρίζει και αγοράζει μαζικά και οι τιμές αρχίζουν και πέφτουν. Αυτό είναι που μας ενδιαφέρει, κυρίως ο καταναλωτής».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη μείωση των τιμών. «Στο  e-katanalotis έχουν αναρτηθεί οι νέες τιμές των προϊόντων. Λέω μερικά παραδείγματα: Ο Σκλαβενίτης πουλάει τον λαιμό χοιρινό Ολλανδίας  στην τιμή των 5,55 ευρώ από 5,95 ευρώ, τα κοτόπουλα νωπά, ελληνικά συσκευασμένα πωλούνται στην τιμή των 2,95  ευρώ από 3,75 ευρώ. Τα κοτόπουλα ελληνικά ολόκληρα νωπά χύμα στην τιμή των  2,95 από 3,75 ευρώ. Τα ηλιέλαια πωλούνται στην τιμή των 2,95 από 3,15 ευρώ» περιέγραψε και συμπλήρωσε  πως αυτές οι μειώσεις έγιναν μέσα σε 2 ημέρες από Τετάρτη σε Παρασκευή.

Θα υπάρξει νέα συνάντηση με τους κρεοπώλες για προσφορές προϊόντων

«Είναι άλλο πράγμα το εάν θα εντάξουμε και άλλους κλάδους στο καλάθι και άλλο πράγμα οι πρωτοβουλίες που μπορούν να πάρουν οι διάφοροι κλάδοι μόνοι τους. Εγώ μιλάω με όλους τους  κλάδους. Κάθε ημέρα αυτή τη δουλειά κάνω, δεν έχω σταματήσει καθόλου».

« Πρώτα θα δούμε πώς λειτουργεί το καλάθι τις δύο πρώτες εβδομάδες, πώς πάει το μέτρο στα σούπερ μάρκετ και μετά θα πάρουμε τις αποφάσεις για την επέκτασή του και για το πώς θα γίνει αυτό. Το μόνο που μένει σίγουρα και θα ασχοληθώ σήμερα είναι να βρούμε λύση για κάποιες ειδικές κατηγορίες.  Για παράδειγμα για τους διαβητικούς που έχουν θέσει το ερώτημα πως δεν έχουν πρόσβαση σε κάποιο φθηνότερο προϊόν. Θέλω τους συμπολίτες μας που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, να τους φροντίσουμε» επεσήμανε.

Διαβάστε περισσότερα:

Κουμουτσάκος: Ένταξη της περιοχής του Πεύκου Πολίτη στο σχέδιο πόλης του Δήμου Χαλανδρίου (pιcs)

Βριλήσσια: Ξεκινά για 6η σχολική χρονιά η Σχολική Δράση «Πάμε Ανακύκλωση»

Δήμος Νέας Ιωνίας: Υποψήφιος δήμαρχος και επίσημα ο Χρήστος Κανλής