Πέντε ποδηλάτες, τέσσερις άντρες και μια γυναίκα, από διαφορετικές ποδηλατικές ομάδες, ξεκίνησαν ήδη από την περασμένη Κυριακή 14 Αυγούστου, να διανύσουν την απόσταση από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου μέχρι τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, δηλαδή περίπου 3.000 χιλιόμετρα, στηρίζοντας το οικουμενικό πλέον αίτημα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Η δράση με τίτλο «Bring Them Back» που διοργανώνεται από το δήμο Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με την αθλήτρια Βασιλική Βουτζάλη, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για το μεγάλο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στον φυσικό τους χώρο και στην Ελλάδα.

Η ποδηλατική ομάδα, μέσω Ντόβερ και Καλέ θα διασχίσει την Γαλλία, την Ελβετία, την Ιταλία και από την Αγκώνα θα περάσει στην Ελλάδα, όπου η διαδρομή και το χρονοδιάγραμμα θα είναι ως εξής:

22 Αυγούστου Ηγουμενίτσα,

23 Αυγούστου Καστοριά,

24 Αυγούστου Θεσσαλονίκη,

25 Αυγούστου Λάρισα,

26 Αυγούστου Δελφοί,

27 Αυγούστου Θήβα και

Στις 28 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ όπου, όπου θα φτάσουν, θα γίνει συγκέντρωση κόσμου στις πέντε το απόγευμα, έτσι ώστε να ξεκινήσουν με τελική κατεύθυνση και τερματισμό το μουσείο της Ακρόπολης.

Η ποδηλατική δράση τελεί υπό την αιγίδα του ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  – ΙΔΑΦΚ Π.Ε.ΕΠ.ΙΔ. – Δ.ΔΙΚ.Π.Π.Δ.Κ. – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών – διεθνές Δίκτυο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  που ανήκει στο Υπουργείο Εργασίας και ειδικότερα στο τμήμα Κ.Α.Λ.Ο.

Διαβάστε περισσότερα:

Δήμος Χαλανδρίου: Το lifestyle, οι διαξιφισμοί Ρώμα-Χριστούλη και στην «εξέδρα» το ουσιαστικό πρόβλημα

Χαλάνδρι: Ανοιχτός ο κλιματιζόμενος χώρος στο ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου από τις 18 Αυγούστου

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία ενόψει του καύσωνα και των καταιγίδων