Συνεχίζεται καθημερινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση καυσίμων κίνησης (Fuel Pass). Ήδη από τις 30 Απριλίου μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις όλοι οι δικαιούχοι, ανεξάρτητα από τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους. Για πρόσβαση και αίτηση στην πλατφόρμα πατήστε εδώ https://vouchers.gov.gr/ Σημειώνεται ότι αιτήσεις εκτός χρονοδιαγράμματος μπορούν να γίνονται και στα ΚΕΠ.

Όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά την αίτησή τους έχουν την δυνατότητα καθημερινά μέχρι και τις 17:00 να καλούν για ερωτήματα ή διευκρινίσεις στο τηλέφωνο: 215 560 515

Οι δικαιούχοι

Η ενίσχυση αφορά φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες με σκοπό την αντιμετώπιση της αύξησης κόστους καυσίμων κίνησης. Υπολογίζεται ότι οι δικαιούχοι είναι πάνω από 3 εκατομμύρια, ενώ το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία του δικαιούχου.

Ειδικότερα:

Δικαιούχοι του Fuel Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ.

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα ΙΧ όχημα ή μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο, υπό την προϋπόθεση το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οχήματος, ή αυτό να βρίσκεται σε καθεστώς leasing.

Ψηφιακή κάρτα: Πώς χρησιμοποιείται

Η άυλη ψηφιακή κάρτα θα γίνεται download σε έξυπνο κινητό και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των πρατηρίων καυσίμων.

Το ποσό κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιείται μέσω συνδεδεμένων χρεωστικών καρτών με τον λογαριασμό ή μέσω ανάληψης σε μετρητά.

Το Fuel Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού, ενώ το διαθέσιμο υπόλοιπο μπορεί να αξιοποιηθεί μέχρι την 31/07/2022.

Ήδη, από την Παρασκευή το πρωί μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου είχαν γίνει οι πρώτες 5612 επιτυχημένες πληρωμές, ενώ ήδη από την Πέμπτη είχαν πιστωθεί 7 εκατομμύρια ευρώ σε πολίτες που είχαν ζητήσει την καταβολή του ποσού σε τραπεζικους λογαριασμούς και όχι ψηφιακή κάρτα.

Διαβάστε περισσότερα:

Κορωνοϊός: Πώς θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία – Όλο το πρωτόκολλο με τα μέτρα προστασίας

Κηφισιά: Άνοιξε τις πύλες της η 68η Ανθοκομική Έκθεση

Ρόδος: Ανακαλύψτε την «Πομπηία της Ελλάδας»