Σειρά πληρωμών έχει ξεκινήσει σε χιλιάδες δικαιούχους, ενώ οι πληρωμές θα συνεχιστούν και τη Μ. Εβδομάδα. Μεταξύ των καταβολών αναμένεται να πληρωθεί και η έξτρα δόση για το επίδομα παιδιού και μάλιστα πριν το Πάσχα, συγκεκριμένα τη Μεγάλη Πέμπτη, 21 Απριλίου.

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων, που θα δηλωθούν στο Α21 του 2022 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021.

Μέχρι την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 άνοιξε από την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 προκειμένου να υποβάλουν αίτηση, όσοι δικαιούχοι δεν την υπέβαλαν έως τις 11 Μαρτίου 2022.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), οι δικαιούχοι του επιδόματος θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (idika.gr) ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Διαβάστε περισσότερα:

Υπηρεσία Δόμησης στον Δήμο Παπάγου Χολαργού – Στα σκαριά και η λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας εξυπηρέτησης πολιτών

Δήμος Χαλανδρίου: Αντιπροσωπεία της Σλοβακίας στο Παράρτημα Ρομά

Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου