Απέκλεισε τα οριζόντια μέτρα στήριξης η κυβέρνηση, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χορηγηθεί ένα επίδομα πριν από το Πάσχα στους πλέον ευάλωτους που πλήττονται σφοδρά από την ακρίβεια.

Η κυβέρνηση με επίκεντρο τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ανέργους σχεδιάζει την χορήγηση έκτακτου επιδόματος ως αντίδοτο στην ακρίβεια, η οποία «χτυπάει» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς πριν το Πάσχα.

Ειδικότερα, χαμηλοσυνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό και οι άνεργοι θα λάβουν το έκτακτο επίδομα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για να στηρίξει τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Το ύψος της έκτακτης εισοδηματικής ενίσχυσης και ο αριθμός του δικαιούχων θα καθοριστούν τον Μάρτιο, όταν θα έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα για τις εξελίξεις στο μέτωπο των τιμών.

Παράλληλα μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν οριστικοποιηθεί τα στοιχεία του 2021 και το ύψος της μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας το 2021 που όλα δείχνουν θα προσεγγίσει το 9%

Μετά τα μέτρα στήριξης ύψους 2 δισ. ευρώ μέσω των λογαριασμών της ενέργειας, το οποίο αν και σημαντικά, δεν κατάφεραν να βοηθήσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, δεδομένου ότι τα “ραβασάκια” ήταν τριπλάσια σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και έμοιαζαν με εκκαθαριστικό της εφορίας ή του ΕΝΦΙΑ.

Το εγχείρημα είναι δύσκολο αφού θα πρέπει να εντοπιστούν τα νοικοκυριά που έχουν πραγματική ανάγκη στήριξης καθώς πλήττονται δραστικά από το κύμα ανατιμήσεων. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα πλέγμα κριτηρίων το οποίο θα λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τις μηνιαίες αποδοχές αλλά και το σύνολο των εισοδημάτων και των περιουσιακών στοιχείων.

Διαβάστε περισσότερα:

Δήμος Διονύσου: Δημιουργεί δίκτυο πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών – Ζητά τη στήριξη φορέων και πολιτών

De Beers Cullinan: Αυτό είναι το μεγαλύτερο και πολυτιμότερο μπλε διαμάντι – Βγαίνει στο σφυρί για 48 εκατ. (pic)

JYSK: Επεκτείνεται και αναζητά εργαζόμενους να καλύψουν θέσεις εργασίας