Έρχεται η ψηφιακή ταυτότητα: Η χρήση του Covid Free Wallet και η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Στη Βουλή κατατέθηκε τροπολογία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης -η οποία συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τα μέτρα της πανδημίας- σύμφωνα με την οποία δρομολογείται άμεσα η ψηφιοποίηση της αστυνομικής ταυτότητας και η ένταξή της στην εφαρμογή Covid Free GR Wallet.

Πρόκειται για την εφαρμογή για smartphones που ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές Νοεμβρίου και στην οποία καταχωρίζονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, τα οποία εμφανίζονται με τη μορφή QR code, για να είναι πιο εύκολη η επίδειξή τους.

Τα στοιχεία της ταυτότητας που θα είναι ορατά στο Covid Free Wallet

Στην εφαρμογή θα μπορεί να καταχωριστεί και η αστυνομική ταυτότητα, ούτως ώστε να μη χρειάζεται να επιδεικνύουμε και το έγγραφο για την ταυτοποίησή μας. Σύμφωνα με το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η ψηφιακή ταυτότητα που θα εισάγεται και θα εμφανίζεται στο Covid Free GR Wallet θα περιλαμβάνει μόνο τρία στοιχεία: το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης και τη φωτογραφία του κατόχου.

Η διαδικασία της εισαγωγής της ταυτότητας στην εφαρμογή θα διασφαλίζει ότι δεν θα μπορεί να γίνει κακόβουλη χρήση -δηλαδή η επίδειξη ταυτότητας άλλου προσώπου για την παράκαμψη ελέγχου.

Κατά τις ίδιες πηγές του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η τροπολογία θα εφαρμοστεί άμεσα και το πιθανότερο σενάριο είναι ότι εντός της επόμενης εβδομάδας οι πολίτες θα μπορούν να αποθηκεύουν την ταυτότητά τους στο Covid Free GR Wallet.

Διαβάστε περισσότερα

«Greece does have a winter»: Η δυναμική καμπάνια για τον χειμερινό τουρισμό (vid)

Τα 5 νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Μάσκα παντού από αύριο – Απαγορεύονται οι εορταστικές εκδηλώσεις των Δήμων (vid)

FDA: «Πράσινο φως» για χορήγηση του χαπιού της Pfizer – Πως θα λαμβάνεται

Πληκτρολόγησε και πάτα enter για αναζήτηση

vupu.gr Θέλεις να λαμβάνεις ενημερώσεις και να μαθαίνεις πρώτος όσα συμβαίνουν στα Βόρεια Προάστια;
Απόρριψη
Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις