Την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται να καταβληθεί το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους.

Το έκτακτο επίδομα αφορά 830.000 χαμηλοσυνταξιούχους των 600 ευρώ. Το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο ποσό των 250 ευρώ ανά δικαιούχο και προσαυξάνεται κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος του φορολογούμενου, βάσει της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020.

Η ενίσχυση θα είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν συμψηφίζεται με τυχόν χρέη του συνταξιούχου.

Τα κριτήρια για το επίδομα 250 ευρώ

Το εισοδηματικό όριο είναι στα 7.200 ευρώ για το ετήσιο ατομικό, φορολογητέο εισόδημα.

Δικαιούχοι, δηλαδή, είναι όσοι έχουν εισόδημα από συντάξεις (κύριες και επικουρικές) και από άλλες πηγές έως 600 ευρώ το μήνα.

Όσον αφορά το οικογενειακό εισόδημα είναι στα 14.400 ευρώ. Δηλαδή, θα πρέπει και ο/η σύζυγος να έχει εισοδήματα (από μισθό, σύνταξη ή άλλες πηγές) έως 600 ευρώ τον μήνα.

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, τέλος, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 200.000 ευρώ.

Υπολογίζεται ότι περίπου 100.000 χαμηλοσυνταξιούχοι με εισόδημα από συντάξεις έως 600 ευρώ μηνιαίως δε θα λάβουν τον χριστουγεννιάτικο «μποναμά», γιατί χάνουν τα κριτήρια.

Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Πεντέλης: Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη – Ο Δήμος θα απορροφήσει την άνοδο στο κόστος ρεύματος και φυσικού αερίου

Παγκόσμιος Δείκτης Ασφάλειας Υγείας 2021: Απροετοίμαστος ο κόσμος για την επόμενη πανδημία – Ποια η θέση της Ελλάδας

Online αγορές: Τι αγοράζουν οι Έλληνες – Τι δείχνει έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ