Στα ύψη θα παραμείνουν οι τιμές σε ρεύμα και φυσικό αέριο τους πρώτους μήνες του 2022, με τον Δήμο Πεντέλης να επισημαίνει πως το κόστος του Δήμου θα καλυφθεί από το πλεόνασμα που έχει δημιουργηθεί, χωρίς να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη.

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:

«Όλοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις αυξημένες τιμές στο κόστος του ρεύματος και του φυσικού αερίου. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Δήμο Πεντέλης. Οι αυξημένες τιμές εκτιμάται ότι θα παραμείνουν και τους πρώτους μήνες του 2022.

Το αυξημένο ενεργειακό κόστος του Δήμου θα καλυφθεί από το πλεόνασμα που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Πεντέλης χωρίς να αυξήσει τα δημοτικά τέλη. Κι αυτό γιατί ο Δήμος Πεντέλης από τον Δεκέμβριο του 2020, μετά από διεθνή διαγωνισμό, συνεργάζεται με ιδιωτικό πάροχο ρεύματος και φυσικού αερίου. Έτσι, έχει πετύχει οικονομικότερες τιμές, συνεπώς η επιβάρυνση είναι μεν σημαντική, αλλά είναι σχετικά χαμηλότερη.

Επιπλέον, ο Δήμος Πεντέλης παρουσιάζει σταθερά πλεονασματική λειτουργία από το 2020 και μετά, λόγω του νοικοκυρέματος και της εφαρμογής του οικονομικού και διοικητικού σχεδιασμού της δημοτικής αρχής, κάτι το οποίο του επιτρέπει να απορροφήσει τις αυξήσεις αυτές.

Για ακόμα μια χρονιά, η πρόταση της δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά προς το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι να παραμείνουν σταθερά τα δημοτικά τέλη στα επίπεδα του 2019.

Έτσι, οι πολίτες δεν θα επιβαρυνθούν, ενώ θα απολαμβάνουν πολύ καλύτερες υπηρεσίες καθαριότητας και συγκεκριμένα έχουν τις ακόλουθες παροχές:

Καθημερινό οδοκαθαρισμό με 15 οδοκαθαριστές.
Καθημερινή αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων, υπηρεσία που από 1/10/2021 παρέχεται και το απόγευμα.
Αποκομιδή κλαδιών, σε συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου και ιδιωτικών συνεργείων, με αποτέλεσμα να κλαδιά να απομακρύνονται πολύ γρήγορα.
Καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων με ειδικό πλυστικό μηχάνημα.
Επίσης ο Δήμος με δαπάνες του έχει προμηθευτεί 360 νέους κάδους, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα προμηθευτεί κι άλλους 500 περίπου. Τέλος, ο Δήμος έχει συμβάλλει με άλλες 100.000 την προμήθεια ανανέωσης εξοπλισμού καθαριότητας».

Διαβάστε περισσότερα:

Online αγορές: Τι αγοράζουν οι Έλληνες – Τι δείχνει έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

Ρύθμιση οφειλών: Άνοιξε η νέα πλατφόρμα – Ποια η διαδικασία

Lamda Development: Δημιουργεί τον πιο σύγχρονο εμπορικό, ψυχαγωγικό και επιχειρηματικό κόμβο στην Ελλάδα (vid) (pics)