Οι τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και οι απαιτήσεις την πανδημίας έχουν αλλάξει τον τρόπο που κάνουμε αγορές, επικοινωνούμε, διασκεδάζουμε. Πλέον, οι περισσότερες δραστηριότητες γίνονται μέσω του διαδικτύου και από ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο πιο ευαίσθητος τομέας, η υγεία δεν θα μπορούσε να λείπει από την ψηφιακή μετάβαση. Δύο Έλληνες, ο Γιάννης Γεωργόπουλος, παιδοχειρουργός με κλινικό και ακαδημαϊκό έργο και ενασχόληση με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στην ιατρική πράξη και ο Δρ. Πέτρος Πανδής, διδάκτωρ μηχανικός βιοϊατρικής του Imperial College London και υψηλόβαθμο στέλεχος με αντικείμενο την ψηφιακή καινοτομία στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιχειρούν να φέρουν την επανάσταση στο digital health, δημιουργώντας την Docandu, την πρώτη πλήρη start up στον τομέα της υγείας, στη χώρα μας.

Αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο της υγείας

Η Docandu αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο της υγείας και φέρνει την επανάσταση στο digital health. Όντας η πρώτη ολοκληρωμένη start up στον τομέα της υγείας, στη χώρα μας, έχει καταφέρει να συνδυάσει την υψηλού επιπέδου παραδοσιακή ιατρική με τις πιο σύγχρονες, και ταυτόχρονα απλές και εύχρηστες, ψηφιακές καινοτομίες.

Με όραμα να προσφέρουν στους Έλληνες καλύτερες υπηρεσίες υγείας χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες και υπηρεσίες, ανέπτυξαν την ψηφιακή πλατφόρμα, με στόχο την ψηφιοποίηση της υγείας στην Ελλάδα αλλά και την δημιουργία ενός Global Health ID, ώστε να μπορούν όσοι ταξιδεύουν ή βρίσκονται στο εξωτερικό να συνδέονται με τους γιατρούς τους και να μοιράζονται το ιατρικό τους ιστορικό στα αγγλικά ή ελληνικά, από όποια περιοχή του πλανήτη και αν βρίσκονται.

Πολύτιμος σύμμαχος των επιχειρήσεων και η συνεργασία με την Unilever

Η βραβευμένη πλατφόρμα αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο των επιχειρήσεων, οι οποίες αναζητούν την εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων τους, καθώς μπορούν να διαχειριστούν την υγεία τους και να συμβουλευτούν έναν γιατρό, όποτε το επιθυμούν και να αποφύγουν πολύωρες αναμονές για να λάβουν την πρώτη τους ιατρική γνώμη για την κατάστασή τους.

Υπό αυτό το πρίσμα, μία από τις τελευταίες συμφωνίες της Docandu, αποτελεί η συνεργασία με την Unilever, έναν εκ των μεγαλύτερων -σε παγκόσμιο επίπεδο- ομίλων καταναλωτικών προϊόντων, η οποία εμπιστεύτηκε στην πλατφόρμα υγείας την ασφάλεια τον 650 εργαζομένων της.

Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της, η πλατφόρμα υγείας υποστηρίζει περισσότερους από 42.000 ασθενείς και μερικές από τις πιο αναγνωρισμένες στον κλάδο εταιρείες υγείας. Παράλληλα, το κύρος της docandu, καταδεικνύουν οι συνεργασίες με δημόσιους και ακαδημαϊκούς τομείς όπως η Περιφέρεια Αττικής, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Imperial College London.

Μάλιστα, η docandu είναι αναγνωρισμένη ως μια από τις καλύτερες καινοτόμες λύσεις στην ψηφιακή υγεία από τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Υπουργείο Υγείας από το GreeceVsVirus.

Οι καινοτόμες υπηρεσίες ψηφιακής υγείας

Έξυπνος Έλεγχος COVID19: Με τη βοήθεια επιστημόνων και τεχνικών από το εξωτερικό, η Docandu ανέπτυξε και διέθεσε δωρεάν στο κοινό, από την αρχή της πανδημίας, την πλατφόρμα Covid Checker. Ένα πρωτοποριακό σύστημα αυτοδιάγνωσης το οποίο εκτιμά τον κίνδυνο κάποιος να έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Η υλοποίηση του Covid Checker βασίστηκε στις πιο σύγχρονες δημοσιεύσεις των μεγαλύτερων επιστημονικών περιοδικών του κόσμου αλλά και στις διεθνείς και εθνικές οδηγίες.

Τηλεϊατρική συμβουλευτική: Για να ολοκληρωθεί η διαδρομή του χρήστη στην αναζήτηση της ιατρικής φροντίδας η docandu προτείνει στον χρήστη τους κοντινότερους σε εκείνον ιατρούς ή παρέχει δια μέσου συνδρομής την δυνατότητα να επικοινωνήσει από όπου κι αν βρίσκεται με έναν ιατρό διαμέσου τηλεϊατρικής.

Ψηφιακό Ιατρικό Ιστορικό: Βασικές δωρεάν υπηρεσίες της docandu είναι ο ψηφιακός φάκελος υγείας, ο οποίος μπορεί να δέχεται δεδομένα από οποιονδήποτε φορέα υγειονομικής περίθαλψης σε οποιαδήποτε χώρα, κάνοντάς τα διαθέσιμα στον εκάστοτε ιατρό καθότι μεταφράζονται αυτόματα στην γλώσσα του ιατρού. Όλο το ιατρικό σου ιστορικό ασφαλώς αποθηκευμένο σε ένα μέρος – παθήσεις, φάρμακα, εξετάσεις, ιατρικές γνωματεύσεις κτλ. Πρόσβαση από κινητό ή υπολογιστή. Μετάφραση από τα ελληνικά στα αγγλικά με το πάτημα ενός κουμπιού και με την ασφάλεια ορθής διαχείρισης προσωπικών δεδομένων.

Έλεγχος Συμπτωμάτων: Η εταιρεία φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία του χρήστη προσφέροντας τον πρώτο ελληνικό έλεγχο συμπτωμάτων ο οποίος μπορεί να αξιολογήσει περισσότερα από 20.000 συμπτώματα και να τα συσχετίσει με περισσότερες από 1.000 παθήσεις. Έτσι βοηθάει τον χρήστη να αποφύγει την άσκοπη και επικίνδυνη σύγχρονη συνήθεια της αναζήτησης στο διαδίκτυο αφού τον πληροφορεί σωστά και τεκμηριωμένα στην πιθανή αιτία των συμπτωμάτων του, τον ενημερώνει για το επείγον του προβλήματος και τον κατευθύνει στην κατάλληλη ιατρική ειδικότητα στην οποία πρέπει να απευθυνθεί.

Εκτίμηση δερματικών και αφροδίσιων ευρημάτων: Η docandu ενεργοποιεί την νέα πρωτοποριακή πλατφόρμα της “Intimate Area Check-up”. Μέσω αυτής ο χρήστης εντελώς ανώνυμα και με απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία των προσωπικών του δεδομένων μπορεί να λάβει πολύτιμες συμβουλές σχετικά με το πρόβλημα της ευαίσθητης περιοχής που τον ανησυχεί. Οι δερματολόγοι – αφροδισιολόγοι της docandu χρησιμοποιώντας το εξειδικευμένο ιατρικό σύστημα της εταιρείας θα πάρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από το ιστορικό που θα καταχωρήσει ο χρήστης και θα εκτιμήσουν εξ αποστάσεως το δερματικό πρόβλημα του. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να δώσουν μια πρώτη ιατρική συμβουλή στον χρήστη ώστε να τον καθησυχάσουν ή να τον κινητοποιήσουν να ζητήσει άμεσα εξειδικευμένη βοήθεια και θεραπεία.

Διαβάστε επίσης: 

Καρκίνος μαστού: Πιο επιθετικός στους άνδρες – Πόσο κινδυνεύουν να νοσήσουν

Τι σημαίνουν τα «μηνύματα» που στέλνει το σώμα μας όταν προπονούμαστε

Κορωνοϊός και Σάκχαρο: Αυξημένος ο κίνδυνος για όσους έχουν πολύ υψηλό σάκχαρο