Εμβόλια: Καμιά συσχέτιση με τα ισχαιμικά επεισόδια

Συνεχίζεται η συζήτηση γύρω από τα εμβόλια και τις τυχόν παρενέργειές τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, η οποία από την αρχή της πανδημίας έχει τοποθετηθεί υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, τοποθετήθηκε εκ νέου σχετικά με τα εμβόλια.

Καμία συσχέτιση εμβολίων και οξέων ισχαιμικών επεισοδίων, δεν έχει αποδειχθεί ούτε αναφερθεί με τη χρήση των μέχρι τώρα εμβολίων, τόσο στις κλινικές δοκιμές τους όσο και στην εφαρμογή τους στον γενικό πληθυσμό. Aυτό έκανε γνωστό η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με ανακοίνωση της.

«Ο εμβολιασμός για τον SARS-COV-2 αποτελεί πράξη ατομικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης», προσθέτει η ΕΚΕ, επισημαίνοντας πως τα εγκεκριμένα εμβόλια που ήδη χορηγούνται έχουν αποδειχθεί ασφαλή και αποτελεσματικά ενώ αποτελούν το κυριότερο όπλο της επιστήμης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σημαντικό το όφελος του εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες

«Ιδίως τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα, έχουν σημαντικό όφελος από τον εμβολιασμό, που υπερβαίνει κατά πολύ τον οποιαδήποτε κίνδυνο από πιθανές σπάνιες επιπλοκές» τονίζει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η τοποθέτηση αυτή της εταιρείας έρχεται στον απόηχο των αντιδράσεων από ειδικούς στην προ ημερών ανάρτηση του καθηγητή Δημήτρη Κούβελα ότι το ισχαιμικό επεισόδιο του Νίκου Χαρδαλιά μπορεί να αποτέλεσε παρενέργεια του εμβολιασμού του.

Ειδικότερα, ο καθηγητής Φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook πως «ως Ιατρός και Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, προτρέπω τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του, να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του COVID-19 στο οποίο υπεβλήθη».

Διαβάστε επίσης:

Νέα χρηματοδότηση 10 εκατ. σε πυρόπληκτες περιφέρειες και δήμους

Ακίνητα: Χωρίς δικαιολογητικά μέχρι τον Σεπτέμβριο οι μεταβιβάσεις

Στο τραπέζι η επαναφορά της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους – Τι θα γίνει τον χειμώνα

Πληκτρολόγησε και πάτα enter για αναζήτηση

vupu.gr Θέλεις να λαμβάνεις ενημερώσεις και να μαθαίνεις πρώτος όσα συμβαίνουν στα Βόρεια Προάστια;
Απόρριψη
Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις