Εμβολιασμοί: Ποιες κατηγορίες πολιτών είναι υποψήφιες για ενισχυτική δόση εμβολίου

Μετά την επιστροφή από τις διακοπές, το εμβόλιο για την Covid θα πρέπει να μπει στο προγραμματισμό των ενηλίκων και των παιδιών σημείωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Σημείωσε πως το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου ανακοινώθηκε η σύσταση για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των δώδεκα ετών. Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο εμβολιασμός των παιδιών με χρόνια νοσήματα.

Τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί για αυτές τις ηλικίες είναι τα mRNA, ενώ γίνονται και μελέτες για μικρότερες ηλικίες. Τα στοιχεία ασφαλείας ξεπερνούν τα δέκα εκατομμύρια και το ενδεχόμενο περικαρδίτιδας είναι 12,6 περιπτώσεις στο ένα εκατομμύριο.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο της τρίτης, ενισχυτική δόσης η κ. Θεοδωρίδου είπε πως προβληματίζουν οι ανοσοκατασταλμένοι, στους οποίους η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι η μισή, ή άτομα που έρχονται σε αυξημένη επαφή με τον ιό όπως οι υγειονομικοί.

Συνολικά 25 χιλιάδες εμβολιασμοί έχουν γίνει σήμερα μέχρι στιγμής και η ημέρα θα κλείσει περίπου με 30 χιλιάδες εμβολιασμούς όπως σημείωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τα ραντεβού αυτήν την εβδομάδα ανέρχονται σε 23 χιλιάδες καθημερινά. Με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 55,6% και με δύο δόσεις το 52,5% του γενικού πληθυσμού.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Νέα αύξηση των διασωληνωμένων – Στα 2.218 τα νέα κρούσματα

Σοκαριστικές εικόνες στην Καμπούλ: Άνθρωποι πέφτουν στο κενό από αεροπλάνο που απογειώνεται

Τεστ κορωνοϊού: Πόσο κοστίζουν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης

Πληκτρολόγησε και πάτα enter για αναζήτηση

vupu.gr Θέλεις να λαμβάνεις ενημερώσεις και να μαθαίνεις πρώτος όσα συμβαίνουν στα Βόρεια Προάστια;
Απόρριψη
Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις