Με την ένταξη και των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών θα προχωρήσει μέσα στον Δεκέμβριο το πρόγραμμα εμβολιασμού για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα με τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, να ανακοινώνει ότι οι εμβολιασμοί της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας θα ξεκινήσουν στις 15 Δεκεμβρίου ενώ πέντε ημέρες νωρίτερα, στις 10 Δεκεμβρίου, θα ανοίξει και η πλατφόρμα για το κλείσιμο των σχετικών ραντεβού.

Όπως σημείωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους τα πρώτα εμβόλια κορωνοϊού για τα παιδιά 5-11 ετών αναμένεται στις 13 Δεκεμβρίου. Ο εμβολιασμός θα γίνεται με το εμβόλιο της Pfizer αλλά με μικρότερη δόση από αυτή που χορηγείται στις ηλικίες από 12 ετών και πάνω. Συγκεκριμένα τα παιδιά 5-11 ετών θα λάβουν δόση 10mg αντί των 30mg που λαμβάνουν όλες οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες. Το εμβόλιο πάντως θα χορηγείται σε δύο δόσεις με διαφορά τριών εβδομάδων η μια από την άλλη.

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και σε Νοσοκομεία και σταδιακά θα προστίθενται και περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και Κέντρα Υγείας. Όπως διευκρίνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους στην πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιατρικά εμβόλια σε 75 περιοχές της Ελλάδος.

Διαβάστε περισσότερα:

ΙΕΛΚΑ: 7 στα 10 νοικοκυριά σπαταλά τρόφιμα – Ποια τρόφιμα καταλήγουν στα σκουπίδια

Επίδομα μητρότητας: Ψηφιακά από σήμερα οι αιτήσεις – Τι πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενες

ΟΑΕΔ: Από αύριο η προπληρωμή επιδομάτων – Πότε θα πληρωθεί το Δώρο Χριστουγέννων